Formule 1

Max Verstappen direct op zijn gemak in de RB20: "Ze weten wat ze aan het doen zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 15:23

Max Verstappen zou vanmiddag weer in de Red Bull RB20 stappen, maar door omstandigheden rijdt Sergio Perez ook de middagsessie. Verstappen blijft kalm en is erg positief over zijn team en de nieuwe auto.

#F1 #MaxVerstappen

Verstappen nam gisteren de hele dag plaats achter het stuur van de RB20. De drievoudig wereldkampioen reed niet alleen de meeste rondjes, maar noteerde ook de snelste rondetijd op het circuit van Sakhir. Op Verstappen.com deelt Verstappen zijn eerste gevoelens over de RB20: "Vanaf de eerste meters in Bahrein voelde de auto goed aan. We hebben daarna ons testplan vlekkeloos doorlopen. We hebben weinig problemen gehad. De balans was meteen goed, dus dan kun je direct veel gaan uitproberen."

Verstappen spreekt lovende woorden over de mensen die maanden aan de nieuwe auto hebben gewerkt: "Dat het vanaf het begin goed aanvoelde, geeft wel aan dat het team weet wat ze aan het doen zijn en dat we op de simulator de juiste basisafstelling hebben gevonden. Het is toch knap dat ze dat voor elkaar hebben gekregen op een auto die nog nooit op een circuit heeft gereden!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS