Formule 1

Max Verstappen bij FIA Gala in Baku: "Realistisch gezien kan het niet veel beter"

Uitgegeven door Bart • 8 december 2023 17:05

Max Verstappen kan terugkijken op een uiterst geslaagd seizoen. Dominanter dan 2023 zal het niet snel worden met 19 zeges in 22 races. Vrijdagavond krijgt de Red Bull-coureur de trofee voor zijn derde wereldtitel. Vanuit Baku, waar het FIA Gala gehouden wordt, blikt Verstappen terug op zijn topseizoen.

Max Verstappen


"We hebben dit jaar veel gewonnen, heel veel", zegt Max op Verstappen.com. "En ik vond het vooral mooi om dat samen als team te mogen bereiken. Over het verbreken van records heb ik vooraf niet nagedacht. We wilden gewoon ieder weekend blijven winnen, het momentum vasthouden. En ook blijven genieten, want het besef dat je maar zelden zo succesvol bent, was er altijd wel."

"Realistisch gezien kan het gewoon niet veel beter", weet ook Verstappen die afgelopen woensdag nog in Amsterdam was. "Maar ik weet ook niet of dat altijd het doel moet zijn. Of je nu weer moet proberen om voor 20 zeges te gaan."

"Het gaat er wat mij betreft ook helemaal niet om dat we het qua cijfers nog beter doen dan nu, het gaat erom dat we zelf vooruitgang boeken, dat de auto straks weer beter is. En als je dat doet en je kunt meedoen om het kampioenschap, ook al win je ‘maar’ tien races, is dat prima. Alle teams leren bij, met de nieuwe regels die we hebben, dus het zal volgend jaar echt wel een stuk dichter bij elkaar zitten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS