Formule 1

Max Verstappen betrekt Charles Leclerc bij interview om belangrijke Ferrari-vraag te beantwoorden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2023 08:02

LAS VEGAS - In een luchtig moment voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas riep Max Verstappen de hulp in van Charles Leclerc om een vraag te beantwoorden over de kwalificatiekansen van Ferrari. De Formule 1 is aanbeland bij de voorlaatste ronde van het seizoen, misschien wel de langst verwachte stop op de kalender: het debuut van de Grand Prix van Las Vegas.

Max Verstappen F1


Daar zal Verstappen zijn dominantie willen voortzetten in zijn jacht op de achttiende overwinning van het seizoen, maar een overwinning is verre van zeker nu de coureurs zich op onbekend terrein wagen.

In een gesprek met Sky F1 voorafgaand aan het raceweekend werd Verstappen erop gewezen dat de Red Bull RB19 een tijdje nodig lijkt te hebben om zijn banden op te starten. En hem werd gevraagd of dit in het voordeel van Ferrari gaat werken.

De coureurs krijgen te maken met temperaturen onder de 10 graden Celsius tijdens de nachtsessies, een ongebruikelijk lage temperatuur in de Formule 1-wereld. Max Verstappen vond echter dat Leclerc beter gekwalificeerd was om deze vraag te beantwoorden. "Vraag het hem - wat denk jij Charles?", zei Verstappen als antwoord op de vraag, terwijl hij Leclerc, die achter hem stond, uitnodigde om aan het gesprek deel te nemen.

Verstappen zei verder dat Red Bull graag de Pirelli-banden 'masseert', waarop Leclerc antwoordde: "Je masseert de banden? Maar het is koud hier. Ik weet niet of je de banden moet masseren."

Verstappen grapte in reactie daarop dat Red Bull zal upgraden naar een 'hot stone massage'. Leclerc bevestigde dat een snelle opwarming van de banden weliswaar een sterk punt is van Ferrari, maar dat hij betwijfelt of dit genoeg zal zijn om Red Bull ten val te brengen. "Dit is onze kracht, maar zij hebben nog steeds de overhand", zei Leclerc.

Op de vraag of dat alleen betrekking heeft op de race of ook op de kwalificatie, antwoordde Leclerc: "Beide. Maar misschien in de kwalificatie, we weten het nooit. We gaan hier sterk zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS