Formule 1

Max Verstappen Red Bull 'sabotage' theorie aangekaart na onthutsende DNF

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 07:30

Terwijl voormalig F1-coureur Giedo van der Garde volhield dat 'sabotage' uitgesloten is bij Red Bull, vroeg hij zich af of de saga buiten het circuit bij Red Bull invloed had op het zeldzame mechanische defect dat Max Verstappen in Melbourne kostte.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Red Bull begon het seizoen 2024 op een typische dominante manier met een een-twee-finish in Bahrein en Saudi-ArabiŽ, maar kon niet volledig genieten van die glorie omdat een stortvloed aan vragen over conflicten achter de schermen de kant op bleef komen van teambaas Christian Horner, senior adviseur Helmut Marko en stercoureur Verstappen.

De situatie koelde enigszins af in aanloop naar ronde 3, de Grand Prix van AustraliŽ, waar Verstappen op zoek ging naar een evenaring van zijn record van tien grands prix-zeges op rij, maar die ambities vervlogen al snel.

Verstappen kwam goed weg vanaf poleposition, maar in de volgende ronde werd hij gepasseerd door Ferrari's Carlos Sainz terwijl zijn RB20 het moeilijk had, voordat een defect aan de rechter achterrem Verstappen dwong tot een vroege opgave.

Fouten van welke aard dan ook zijn een zeldzaamheid voor Red Bull, en dit was Verstappens eerste DNF sinds zijn bezoek aan AustraliŽ in 2022. Van der Garde suggereerde dat de interne onrust bij Red Bull misschien had geleid tot een ernstige fout.

"Het was of een mechanisch probleem met de rem, of iemand vergat iets te doen", zei Giedo van der Garde in de podcast van DRS De Race Show. "Het is zeker vreemd dat dit juist nu bij Red Bull is gebeurd. Ik zeg niet dat het sabotage is - zeker niet. Maar als er interne problemen zijn in zo'n team, kunnen mensen fouten maken. Dat hebben we in twee jaar niet gezien. Het was zo'n goed geoliede machine. Alles liep zo perfect. Heeft dit iets te maken met wat er aan de top gebeurt?Ē

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS