Formule 1

Max Verstappen: 'Ik stop als GP Lambiase stopt'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2024 18:06

Max Verstappen heeft zijn humoristische claim herhaald dat hij zou kunnen weglopen als zijn race-engineer Gianpiero Lambiase besluit ermee te stoppen. Gianpiero Lambiase, of GP zoals hij meestal wordt genoemd, is zeventien jaar ouder dan Verstappen, maar de loopbaan van een race-ingenieur is veel langer dan die van een coureur, wat suggereert dat hij nog wel een tijdje in de paddock van de Formule 1 zal zijn.

Max Verstappen persconferentie F1


Maar als de Britse Italiaan op een dag besluit zijn koptelefoon op te hangen, grapte Verstappen dat hij hem dan zal volgen. Verstappen die dreigt met een vroegtijdig vertrek uit de Formule 1 is niets nieuws. De Nederlander wil graag andere kampioenschappen proberen en genieten van het leven buiten de F1, maar dat weerhoudt mensen er niet van om hem te vragen hoe lang de huidige dominante kampioen nog doorgaat. Een man die al bijna zijn hele F1-loopbaan aan zijn zijde staat is GP en Max Verstappen beschrijft de relatie tussen de twee als ongelooflijk belangrijk.

"Toen ik bij het team begon was ik 18. Nu ben ik 26", vertelt Verstappen. "Je groeit veel als persoon. Maar ook de relatie met elkaar groeit. Je brengt veel tijd met elkaar door, je maakt veel mee. Er komt veel meer bij kijken. De relatie tussen engineer en coureur is ontzettend belangrijk."

Over de vraag of hij weg zal lopen als GP dat doet, zei Verstappen dat hij 'zal zien hoe het loopt'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS