Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Maserati tijdens het Motor Valley Fest: Levante, Ghibli en Quattroporte Trofeo worden collector’s items, de toekomst is toch elektrisch

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 mei 2023 11:34

Maserati heeft de vijfde editie van het Motor Valley Fest – een open-lucht event dat van 11 t/m 14 mei plaatsvindt in Modena – uitverkozen om een nieuw hoofstuk aan zijn mobiliteitshistorie toe te voegen.

Maserati ZYda V8

Tijdens het festival brengt Maserati een ode aan de legendarische 580 pk sterke 90° Twin Turbo V8-motor. Met zijn ongekende sound en indrukwekkende prestaties vormt hij het kloppende hart in de Trofeo-versies van de Levante, Ghibli en Quattroporte. Eind 2023 stopt Maserati officieel met de productie van de krachtbron. De Trofeo-modellen blijven tot in 2024 te koop en zullen naar verwachting uitgroeien tot collector’s items voor alle eigenaren die het geluk hebben er een te bezitten.

De Maserati GranTurismo Folgore – het eerste 100% elektrische model in de historie van het merk – en de Grecale Folgore – Maserati’s eerste volledig elektrische SUV – zijn de eerste modellen die de transitie naar het elektrische tijdperk maken en zijn de pioniers van het nieuwe merk-DNA. Tegen 2025 heeft elk model binnen de Maserati-range ook een elektrische versie en rond 2030 is Maserati volledig elektrisch.

Sinds 1959, toen de Maserati 5000GT als eerste model werd uitgebracht met een krachtige V8, heeft Maserati meer dan 100.000 auto’s gebouwd en verkocht die voorzien waren van een achtcilindermotor. De nieuwste uitvoeringen van Maserati’s Trofeo-versies – de Ghibli 334 Ultima en Levante V8 Ultima – worden in juli onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Gedurende de vier dagen van het Motor Valley Fest zal elk hoekje en gaatje in Modena worden ingenomen door de creaties van het merk met de Drietand, die worden tentoongesteld op iconische locaties in de stad. Op Piazza Grande is voor het eerst het volledige Maserati Folgore-gamma te zien. Op het plein worden de GranTurismo Folgore One Off Luce en de Grecale Folgore vergezeld door de futuristische GEN3 Maserati Tipo Folgore, de raceauto waarmee Maserati dit jaar deelneemt aan het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

De Trofeo-range – met de Levante, Ghibli en Quattroporte in Zèda-editie, unieke exemplaren die een ode brengen aan de V8-motor – is daarnaast nadrukkelijk aanwezig op Piazza XX Settembre.

Aan de Viale Ciro Menotti staat de showroom van Maserati geheel in het teken van de iconische GranTurismo, vanaf de oorsprong tot en met het heden, gevisualiseerd door twee klassieke modellen, de GranTurismo Zèda van de vorige generatie en de recent onthulde GranTurismo One Off Prisma.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS