Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Maserati Project24: radicaal uniek op het circuit

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 juli 2022 12:15

Maserati presenteert Project24, een kleine serie van 62 supersportwagens (aangeduid met een codenaam) die de onbeperkte prestaties van het merk op het circuit naar een nieuw adrenalineniveau gaan tillen.

Maserati

De extreme track-only auto’s hebben in de basis de specificaties van de Maserati MC20 en features die nog indrukwekkender zijn: de ultramoderne V6 Nettuno-motor met nieuwe turboladers om het vermogen te verhogen tot 740 pk, een innovatieve ophanging, een koolstofkeramisch remsysteem, racebanden en door de FIA goedgekeurde veiligheidsvoorzieningen.

Het streefgewicht van deze nieuwe Maserati is lager dan 1.250 kg. De perfecte combinatie van vermogen en een ultralaag gewicht resulteert in een verbluffende raceauto met een vermogen-gewichtsverhouding van ongeveer 1,69 kg/pk.

De Project24 is ontworpen door Centro Stile Maserati en heeft een compleet nieuwe look. Het design van deze Maserati verlegt de grenzen tot het uiterste, vrij van de beperkingen die normaal gesproken gelden voor een sportwagen*. Dit toekomstige verzamelobject is uniek en combineert schoonheid met ultrasportieve prestaties.

Maserati Project24 is het toonbeeld van exclusiviteit en biedt eigenaren een exclusieve reeks diensten, waaronder circuitspecifieke experiences en een intensieve ondersteuning.


* Niet gehomologeerd voor de openbare weg. Speciaal voorbereid voor gebruik op het circuit.

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS