Formule 1

Mark Webber gelooft in Red Bull: "Red Bull zal nog steeds het gevaarlijkste team zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 januari 2023 18:01

Red Bull Racing heeft in 2023 natuurlijk maar één doel: beide kampioenschappen in Milton Keynes houden. Makkelijker gezegd dat gedaan en zeker door de straffen die het team ontving na het overschrijden van het kostenplafond in 2021 wordt het geen makkelijke opgave voor Verstappen & Co. Toch verwacht voormalig Red Bull-coureur Mark Webber veel van zijn voormalige team.

Mark Webber

Zonder al te veel moeite won het team van Red Bull afgelopen seizoen beide kampioenschappen. Max Verstappen won vijftien van de 22 wedstrijden en ook teamgenoot Sergio Perez snoepte nog twee raceoverwinningen mee. Met nog enkele dagen tot de onthulling van de RB19 in New York City is het afwachten hoe Red Bull is omgegaan met de financiële en sportieve boete die het team kreeg nadat ze de budgetcap overschreden.

De voormalig coureur uit Queanbeyan deelde zijn visie bij Motorsport.com: "Red Bull zal nog steeds het gevaarlijkste team zijn als ze uit de startblokken komen. Eigenlijk moeten alle teams sterker worden op alle mogelijke manieren. We zagen dat Mercedes een goede betrouwbaarheid had en Ferrari wat minder. Red Bull had een goede betrouwbaarheid en was snel op alle circuits. Voor Max is het soms Formule 1 Plus. Ik denk dat zijn inhaalrace in Spa echt mijn hoogtepunt was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS