Formule 1

Mario Andretti weet waarom Hamilton het aflegt tegen George Russell: 'Lewis heeft nooit hoeven vechten'

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2024 07:03

Lewis Hamilton kent zijn slechtste seizoenstart ooit in de Formule 1. Nog nooit begon de Brit op zo’n tegenvallende wijze een nieuw seizoen. In Bahrein en Jeddah kon hij geen potten breken en zag zijn race in Albert Park vroegtijdig eindigen. Hij is dan ook structureel trager dan zijn teamgenoot George Russell, toch denkt Mario Andretti te weten waar dit aan kan liggen.

Lewis Hamilton George Russell Mario Andretti

"Lewis heeft tijdens zijn loopbaan vaak auto's gehad waarmee hij kon winnen, hij hoefde er niet alles uit te halen waardoor hij weinig fouten maakte", vertelt de enkelvoudig wereldkampioen in gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. "Russell moest bij Williams ieder moment vechten, omdat de auto niet snel genoeg was. Toen hij bij Mercedes kwam, dacht hij dat hij in een paradijs was beland."

"Nu zie je dat George telkens weer moet vechten voor zijn plekje op de baan. Hij is dan gewend en daarom staat hij ook voor Lewis. Hamilton leek echt een buitengewone coureur te zijn, maar hij is ook maar een mens. Dat was bij Schumacher ook het geval toen hij terugkeerde in de sport. Het zal interessant zijn om te zien wat Lewis bij Ferrari gaat doen, want het is zijn grote wens om daar zijn loopbaan af te sluiten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS