Formule 1

Mario Andretti verwacht dat Ferrari vuist kan maken tegen Red Bull: “Ferrari kan met iedereen strijden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2024 15:04

Ferrari scoorde afgelopen weekend een langverwachte 1-2 finish in Melbourne. Carlos Sainz won de race voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Mario Andretti is onder de indruk van de prestaties van het team uit Maranello en verwacht dat Ferrari een vuist kan maken tegen Red Bull en Max Verstappen.

Mario Andretti Ferrari Red Bull

In de eerste twee races van het seizoen scoorde Red Bull dominante 1-2 finishes, maar in Melbourne was dit allesbehalve het geval. Max Verstappen viel al vroeg in de race uit door remproblemen en ook Sergio Perez kon geen vuist maken. Hij eindigde kleurloos op de vijfde positie, achter de beide Ferrari’s en McLaren-bolides. Mario Andretti, die zich in 1978 kroonde tot wereldkampioen in de Formule 1, is onder de indruk van de prestaties van Ferrari. De Amerikaans-Italiaanse coureur verwacht veel van Ferrari en vertelt in gesprek met La Gazzetta dello Sport ook dat de 1-2 geen geluk is: "Nee, een resultaat zoals dit is een verhaal apart. In de trainingen en de kwalificatie was Ferrari ook al snel. Ze deden vanaf vrijdag echt alles goed en het was mooi om Carlos op honderd procent te zien na de operatie. Sainz en Leclerc staan er nu goed voor, ze kunnen met iedereen strijden", vertelt Andretti tegen de Italiaanse krant.

"Ferrari is dichter bij gekomen. Het wordt interessant om het vervolg van het seizoen te zien, maar ik heb goede dingen gezien. Bij Ferrari heeft men dit keer alles goed gedaan met zowel de banden als de strategie. Dat waren eerder toch wel twee zwakke punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS