Formule 1

Machtsstrijd binnen Red Bull, opzettelijke poging of ontevreden medewerker? "Christian maakte zich zorgen over..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2024 05:04

Teambaas Christian Horner wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en dit zou met name betrekking hebben op zijn manier van leiding geven. Vanuit Engeland sijpelen er toch langzaam achtergrondverhalen over de achterliggende reden van de klacht, ondanks dat Red Bull zelf zijn kaken stijf op elkaar houdt."Christian maakte zich zorgen over haar gedrag en maakte duidelijk dat hij niet tevreden was”, aldus een bron tegenover de Daily Star. “Vervolgens diende ze een klacht in over zijn 'controlerende' gedrag, waardoor deze crisis voor het team ontplofte." De krant noemt tevens een andere bron die zegt dat het een opzettelijke poging is om de positie van de Brit binnen het team te verzwakken. Dit zou betrekking hebben op een machtsstrijd tussen het raceteam in Milton Keynes en het hoofdkantoor van Red Bull in Salzburg. Na de dood van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz in oktober 2022 is de tweedeling in gang gezet, op het moment dat er nieuw bestuur werd aangesteld.

Voormalig RB Leipzig-voorzitter Oliver Mintzalff, die de verantwoordelijkheid over het F1-team vanuit het hoofkantoor kreeg, zou graag afscheid willen nemen van Horner. Ook de relatie tussen Dr. Helmut Marko en Horner zou verslechterd zijn. Daarentegen zou juist Chalerm Yoovidhya, de zoon van de Thaise mede-oprichter Chaleo, juist achter Horner staan.

Opvallend is dat de Brit niet geschorst is door het bedrijf en ook werkzaam is richting de opbouw van de presentatie van de auto en de wintertesten. Mocht Horner die sinds de start van het team in 2005 teambaas is het veld moeten ruimen, dan is er een grote kans dat Adrian Newey mogelijk ook vertrekt. De topontwerper is immers een vriend van de Brit. De uitkomst van het onderzoek dat naar verluidt aankomende vrijdag start en nog voor de presentatie van de auto afgerond moet worden, kan dus grote gevolgen hebben voor het F1-team dat op dit moment domineert met topcoureur Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS