Formule 1

Logan Sargeant van P6 naar P16: "Eerlijk gezegd denk ik niet dat we veel verkeerd hebben gedaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 14:14

LAS VEGAS – Logan Sargeant startte de Grand Prix van Las Vegas vanaf een knappe zesde positie. Na vijftig ronden racen op het circuit kwam de Amerikaanse Williams-coureur op een teleurstellende zestiende positie. Het team verwachtte al dat de bandendegradatie niet tot zou zijn, maar dat de snelheid zo slecht was, had Sargeant niet verwacht. Sargeant krabt achter zijn oor en vraagt zich af wat er fout ging.

Logan Sargeant Williams

“Eerlijk gezegd denk ik niet dat we vandaag veel verkeerd hebben gedaan. Als team kwamen we na de eerste ronde rond de vijfde en zesde plaats, wat het doel was”, begint hij in een persbericht van Williams. “Ik had het gevoel dat we die eerste stint relatief goed hadden volbracht, maar zoals verwacht begonnen de snellere auto's tegen het einde ervan door te komen. We gingen voor onze strategie en boksten voor de harde band met het plan om ons tot het einde te brengen.”

“Ik denk niet dat we in een slechte positie verkeerden totdat de tweede Safety Car uitkwam en elke kans die we hadden, werd gedood. We hadden niet echt de mogelijkheid om binnen te komen en een nieuwe set te passen. Anderen deden dat wel, wat hen een voorsprong gaf, maar wij probeerden het vol te houden tot het einde. Tijdens een weekend hebben we ons plan gemaximaliseerd en goed uitgevoerd. Vandaag was het gewoon een beetje pech.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS