Formule 1

Liberty opgeroepen buitenspel staande kampioen te steunen: "Trieste aanklacht tegen de Formule 1"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2023 14:14

F1-analist Peter Windsor is verbaasd dat Liberty Media zich niet meer heeft ingespannen omFelipe Drugovich op de grid te krijgen, die Lawrence Stroll bij Aston Martin niet wil zien opdraven als vervanger van Lance Stroll. Nadat Oscar Piastri er niet in was geslaagde een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen na zijn Formule 2 titelwinst in 2021, gold hetzelfde voor Drugovich nadat hij dat in 2022 op dominante wijze had gedaan.

Felipe Drugovich F1

Drugovich werd opgepikt door Aston Martin, maar dan als reservecoureur voor 2023. Hij leverde een statement af in FP1 tijdens de recente Grand Prix van Abu Dhabi. Drugovich nam de AMR23 van Fernando Alonso over om Aston Martins laatste rookie FP1-sessie van 2023 te rijden. Hij eindigde de sessie op P2, slechts drie tienden achter George Russell van Mercedes en meer dan twee tienden voor Stroll.

In 2024 staat Drugovich weer een seizoen aan de kant. Windsor zegt dat Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll niet wil dat Drugovich zijn zoon voor schut zet. "Zoals ik al een hele tijd zeg, Felipe Drugovich is het serieuze werk", zei Windsor op zijn YouTube-kanaal.

"Het verbaast me eerlijk gezegd dat Aston Martin hem zo'n goede run gaf, eerst op de mediums en daarna op de softs, wat in feite is wat Lance Stroll deed en hij was net zo snel als Stroll op de mediums en sneller op de softs. Dat is waarschijnlijk alles wat we ooit van Felipe Drugovich zullen horen. Want het punt dat ik vanaf dag één heb gemaakt, ook al betaalt hij Aston Martin heel veel geld voor het voorrecht om in deze positie te zitten, is dat het ongelooflijk vervelend zal zijn voor de familie Stroll als deze jonge kerel binnenkomt en Lance achter zich laat."

"Ik heb geen idee wat zijn toekomst daar is. Ik neem aan dat als Fernando Alonso niet racet in 2025, hij misschien in de running is, maar zelfs dan zullen ze niet willen dat een jonge kerel Lance wegblaast, de zoon van de eigenaar van het team."

"Het is eigenlijk een trieste aanklacht tegen de Formule 1 dat geen van de topteams het talent in Drugovich zag en hem onder contract zette en dat hij eigenlijk verplicht was om de enige deal te sluiten die er was, namelijk deze positie bij Aston Martin kopen. We hebben een Braziliaan nodig in de Formule 1. Het verbaast me dat Liberty er niet meer achter staat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS