Formule 1

Lewis Hamilton wil niet ingaan op battle met George Russell: "Intern bespreken"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2023 14:31

Lewis Hamilton en George Russell gingen in de beginfase van de Japanse Grand Prix de strijd met elkaar aan. De zevenvoudig wereldkampioen duwde zijn Mercedes-teamgenoot zelfs even buiten de baan. De stewards onderzochten die actie, maar het leverde Hamilton geen straf op. Na afloop van de race wilde hij er weinig woorden aan vuil maken.

Lewis Hamilton


"Deze vijfde plaats was zeker het maximaal haalbare", zei Hamilton na afloop van de race. "Het was een zware dag en we hadden het echt heel moeilijk. Maar we hebben alles gegeven en zijn erin geslaagd om tenminste één Ferrari voor te blijven. We zitten er ver vanaf en hebben veel werk voor de boeg."

Russell uitte zijn frustratie over het incident met Hamilton, maar de oudere van de twee Britten wilde er niet te veel over zeggen. "Dat gaan we intern wel bespreken, dat is altijd de beste manier. Het is ons doel om Ferrari voor te blijven in de strijd bij de constructeurs. We vechten niet voor het coureurskampioenschap, we staan mijlenver achter, dus is het belangrijk om het maximale aantal punten voor het team te behalen en dat hebben we uiteindelijk gedaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS