Formule 1

Lewis Hamilton vreesde direct na eerste kennismaking met W14: "Toen wist ik al dat het weer een lang seizoen zou worden"

Uitgegeven door Bart • 9 december 2023 09:29

Lewis Hamilton had aan het begin van het seizoen goede hoop dat de Mercedes W14 beter zou zijn dan de W13 van 2022. Na een eerste kennismaking kon hij zijn plannen al wijzigen, want in de ogen van de zevenvoudig wereldkampioen was er niet voldoende naar hem geluisterd. Terugkijkend op het seizoen haalt Hamilton zijn herinnering uit februari naar boven.

Lewis Hamilton


"Ik weet nog dat het gevoel in de auto exact hetzelfde was als het jaar ervoor", zegt Hamilton in een interview met BBC Sport. "En dat was zeker geen geweldig gevoel, want ik had echt hoge verwachtingen. In februari maakte ik me al zorgen toen ik een download van de auto zag. Een jaar eerder zeiden ze nog dat we een geweldige en unieke auto hadden, waardoor ik dit jaar wat terughoudender was. Ik dacht bij mezelf 'we zien wel' en wist eigenlijk toen al dat het een lang jaar zou gaan worden. Er was ook frustratie want bepaalde aanpassingen waar ik om gevraagd had, waren niet gedaan. Niemand wist wat het probleem was en er was niemand die het op kon lossen."

Hamilton eindigde uiteindelijk als derde en scoorde zes podiums. "Na de ervaring van vorig jaar heb ik mijn mindset aangepast. Ik zat meer met de jongens en we hadden betere meetings. Ik kon tijdens het jaar positiever blijven. Ja, het was een lang seizoen, maar we hebben niet opgegeven. We moesten blijven pushen om het maximale uit de auto te halen."

"Voor dit jaar dachten ze dat de basis goed was, maar dat was niet het geval. Daarom was ik in februari al gefrustreerd. We hadden aan het begin van het jaar geen 'North Star' en wisten niet precies welke richting we op moesten gaan. Daardoor ging het meer in een zig zag lijn. Soms waren er positieve weekenden en dachten we dat we er waren, maar een race later was het weer anders."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS