Formule 1

Lewis Hamilton verklaart 'ik heb het jullie gezegd'-boodschap aan Mercedes tijdens GP van Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 10:01

Lewis Hamilton heeft suggesties weerlegd dat hij niet blij was met de bandenwissel van Mercedes bij de start van de Grand Prix van Monaco. Hij zei dat zijn 'ik zei het toch' boodschap simpelweg was dat er een incident zou plaatsvinden in de openingsronde.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


Hamilton ontkende dat in zijn persbriefing na de race en onthulde dat hij 'wilde' starten op de harde banden. "Het zou hoe dan ook een lange stint worden, op welke band je ook zou rijden, maar ik wilde op de harde banden starten", zei hij. "Ik had het gevoel dat er iets ging gebeuren aan het begin van de race en normaal gesproken zou dat een kans creëren om over te schakelen naar de harde banden en door te rijden tot het einde. Uiteindelijk reed iedereen zo langzaam dat elke band het einde haalde, dus het maakte geen verschil."

Zijn teambaas Toto Wolff ging ook in op die beslissing om op de harde banden te starten, want de crash, die iedereen een ‘gratis’ pitstop gaf, maakte misschien wel de grootste - misschien wel de enige - strategie van Monaco ongedaan. "Op het moment dat de crash plaatsvond, was het duidelijk dat we echt op achterstand stonden”, betreurde Wolff. "Fundamenteel kun je niet veel veranderen in Monaco. Je eindigt waar je begint.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS