Formule 1

Lewis Hamilton staat 7-1 achter en wordt beschuldigd: “Hij verdraait het om het te laten klinken alsof..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 03:05

Met een achterstand van 7-1 op George Russell in de kwalificatie en de schuld gevend aan het feit dat zijn teamgenoot bij Mercedes een nieuwe voorvleugel kreeg in Monaco, zegt Jamie Chadwick dat Lewis Hamilton het verhaal 'verdraait'.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton kwalificeerde zich op P7, 0,08 seconde minder dan Russell op P5. “Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om George te verslaan, omdat hij het geüpgradede onderdeel heeft, maar het is gewoon geweldig om te zien dat we met upgrades komen”, zei Hamilton. “Ik weet automatisch al dat ik twee tienden ga verliezen tijdens de kwalificatie. Dat is frustrerend.”

Hamilton verklaarde verder dat hij 'niet verwacht dat hij dit jaar een voorsprong op George zal hebben in de kwalificatie', maar werd daarop onder druk gezet met een 'we zullen zien'.

“Hij weet wat hij doet”, vertelde Williams-ontwikkelingsrijder Chadwick aan Channel 4. “Hij verdraait het om het te laten klinken alsof hij dit weekend misschien niet de upgrades heeft, wat ik niet zeker weet omdat een team als Mercedes over het algemeen altijd beide auto's van upgrades voorziet. Het is niet zo dat ze die over de twee auto's moeten verdelen. Hij moet zijn petje afnemen voor George. Hij staat 7-1 voor op iemand als Lewis Hamilton. Dat is ongelooflijk. Lewis is daar niet blij mee. En daar komt die opmerking vandaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS