Formule 1

Lewis Hamilton ruikt zijn kans "Met regen maken we goede kans in de sprint"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 april 2024 15:01

Lewis Hamilton start de sprintrace voor de Grand Prix van China vanaf de tweede positie. De Britse Mercedes-coureur leek lange tijd op weg naar de pole position in de sprintkwalificatie, maar de eerder verwijderde tijd van Lando Norris werd hersteld, waardoor de McLaren-coureur met de eer mocht strijken. Ondanks dat Hamilton naast de pole positon greep is hij buitengewoon blij met de kwalificatie op het spekgladde circuit nabij Shanghai.

Lewis Hamilton

Na vier raceweekenden staat de zevenvoudig wereldkampioen op de negende positie in het kampioenschap met slechts tien punten op zijn naam. Ook dit weekend begon Hamilton achteraan het veld, maar in de sprintkwalificatie reed hij een geweldige ronde zien op het spekgladde asfalt van het Shanghai International Circuit.

Na afloop van de sprintkwalificatie is hij erg opgetogen in gesprek met Sky Sports: "Het was heel erg tricky. Niemand had veel grip, maar ik ben zo blij! Zodra ik zag dat de regen kwam, werd ik heel erg blij. In de droge omstandigheden zijn we immers niet snel genoeg, dus toen de regen kwam dacht ik dat we een betere kans zouden hebben."

Het weer is nogal veranderlijk in China, dus Hamilton durft nog geen voorspellingen te doen voor de sprintrace: "Het hangt echt af van de weersomstandigheden. Als het morgen zo is als vandaag, dan maken we een kans om ergens vooraan te eindigen. Als het droog is, dan komen de Ferrari's en de Red Bulls naar voren, maar misschien kunnen we een aantal anderen wel bijhouden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS