Formule 1

Lewis Hamilton over de kansen van Mercedes in Canada: “Het podium is niet zo ver weg"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2024 09:36

De Grand Prix van Canada lijkt de kracht te hebben om iedereen te laten lachen. Zelfs degenen die nog maar een paar weken geleden onherstelbaar teleurgesteld leken over het team en de auto. Lewis Hamilton zal in Montreal de lang gewenste updates krijgen, met een nieuwe voorvleugel die de prestaties van zijn W15 moet verbeteren, na de positieve feedback van George Russell in Monaco. Lewis Hamilton: “We blijven de auto verbeteren. Iedereen onderneemt stappen om dichter bij Red Bull te komen en dat is tot nu toe erg positief geweest. Ik ben ongelooflijk trots op het werk dat momenteel in de fabriek wordt verricht. Iedereen is gefocust en het moreel in het team is hoog. Ik hoop dat we dichter bij de coureurs voor ons kunnen komen en we competitief kunnen worden."

Lewis_Hamilton_portret_nr44Lewis Hamilton: “We blijven de auto verbeteren. Iedereen onderneemt stappen om dichter bij Red Bull te komen en dat is tot nu toe erg positief geweest.

“Het podium is niet zo ver weg” zegt de zevenvoudig F1-wereldkampioen en vervolgt: “We hebben de updates, die dit weekend voor beide auto’s beschikbaar zijn, dus ik kan niet wachten om te begrijpen hoe de auto zich op de baan zal gedragen. De belangrijkste verbeteringen dit jaar betreffen de rijeigenschappen en meer specifiek de hoogte van de W15, die we hebben kunnen verlagen zoals de anderen al hadden gedaan. Dan is er nog de stabiliteit bij het ingaan van de bocht, waarbij de auto veel voorspelbaarder is dan ooit tevoren. Dit jaar is hij veel stabieler, dus je kunt de bochten beter aansnijden. Maar we hebben nog steeds problemen met de balans in de bochten. Dat is waar de anderen grote stappen voorwaarts hebben gemaakt. Dit is waar we proberen aan te werken.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS