Formule 1

Lewis Hamilton noemt rijden bij Ferrari 'een jeugdroom die uitkomt'

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2024 17:33

Lewis Hamilton noemt zijn keuze om het team van Mercedes te verlaten voor een plekje bij Ferrari een kans om zijn kinderdroom waar te maken. De droom om als coureur voor Ferrari te winnen was ook bij Hamilton al vroeg aanwezig.

Ferrari Lewis Hamilton

Na de bevestiging dat Hamilton in 2025 zijn debuut maakt bij Ferrari hadden we nog geen statement gezien van de Britse zevenvoudig wereldkampioen. Op Instagram spreekt hij zich uit over de volgende stap in zijn carrière: “Het zijn gekke dagen geweest, gevuld met een heel scala aan emoties”, begint hij. “Maar zoals jullie nu allemaal weten, na een ongelooflijke elf jaar bij het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, is de tijd gekomen voor mij om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en zal ik me bij Scuderia Ferrari voegen in 2025.”

“Ik voel me ongelooflijk gelukkig, nadat ik dingen heb bereikt bij Mercedes waarvan ik als kind alleen maar had kunnen dromen, dat ik nu de kans krijg om nog een jeugddroom te vervullen. Rijden in Ferrari-rood. Mercedes is een enorm belangrijk deel van mijn leven geweest sinds ik 13 jaar oud was, dus deze beslissing is de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Ik ben ontzettend trots op alles wat we samen hebben bereikt en ik ben zeer dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen met wie ik in de loop der jaren heb samengewerkt, en natuurlijk Toto, voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap. Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we de meest succesvolle rijder-team-partnerschap in de geschiedenis van de F1 geworden. En natuurlijk kan ik Niki niet vergeten, die een grote steun was en die ik elke dag nog steeds mis.”

“Ik moet ook mijn enorme waardering delen voor het hele bestuur van Mercedes-Benz en iedereen bij het bedrijf in Duitsland en over de hele wereld voor hun steun gedurende deze 26 jaar. Maar de tijd is rijp om een verandering aan te brengen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik herinner me nog steeds het gevoel van een sprong in het diepe te nemen in het onbekende toen ik voor het eerst bij Mercedes kwam in 2013. Ik weet dat sommige mensen het destijds niet begrepen, maar ik had gelijk om toen de overstap te maken en dat is het gevoel dat ik nu weer heb. Ik ben enthousiast om te zien wat ik kan bijdragen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen bereiken.”

“Maar, op dit moment denk ik niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en om weer op de baan te komen met Mercedes. Ik ben meer gedreven dan ooit, ik ben fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes opnieuw helpen winnen. Ik ben voor 100% toegewijd aan de taak die ik moet vervullen en vastbesloten om mijn partnerschap met het team op een hoog niveau af te sluiten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS