Formule 1

Lewis Hamilton 'no-poaching clausule' bevestigd als Mercedes zich beschermt tegen uittocht naar Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2024 08:02

In de media werd gesuggereerd dat Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari hem in staat zou stellen om Mercedes-personeel mee te nemen. Hamilton stapt in 2025 over van Brackley naar Maranello en omdat hij al meer dan tien jaar een vaste waarde is bij de Zilverpijlen, heeft hij begrijpelijkerwijs een sterke band opgebouwd met het personeel van Mercedes.

Lewis Hamilton Ferrari F1


Maar personeel dat Hamilton volgt naar Ferrari, zal worden voorkomen door een 'no-poaching' clausule in het contract van de coureur. Hamilton zette een tweejarige deal met Ferrari op papier en vrijwel meteen na de aankondiging begon het speculeren over welke Mercedes-staf hem zou volgen.

Zijn oude race-ingenieur Peter 'Bono' Bonnington was het voor de hand liggende gerucht, maar naar verluidt zou Hamilton door de 'no-poaching' clausule in zijn contract zijn toekomstige ex-collega's niet direct kunnen benaderen.

De informatie werd in eerste instantie gemeld door Motorsport Italia, maar in een nieuwe bevestiging van Mercedes staat dat het bestaan van zo'n clausule 'accuraat' is.

Dit soort bepalingen zijn meestal voorbehouden aan mensen in managementposities, maar zijn in het verleden al vaker gebruikt. Sebastian Vettel had naar verluidt zo'n clausule in zijn laatste Red Bull-contract. Dit betekent dat toen hij in 2015 naar Ferrari overstapte, hij race-ingenieur Guillaume 'Rocky' Rocquelin niet kon meenemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS