Formule 1

Lewis Hamilton legt passie voor Ferrari uit: "We hebben het ons allemaal wel eens afgevraagd hoe dat zou zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 februari 2024 20:01

Lewis Hamilton rijdt vanaf volgend seizoen bij Ferrari, maar moet nog 24 races rijden in dienst van Mercedes. Toch fantaseert Hamilton al over grote successen die hij bij Ferrari wil gaan boeken en deelt hij waarom de overstap altijd al een droom is geweest.

Lewis Hamilton Ferrari

Vorige zomer verlengde Hamilton nog met veel optimisme zijn contract bij Mercedes. Hamilton laat maar weer pijnlijk zien hoe weinig contracten in de Formule 1 waard zijn, want hij kiest alsnog voor de Scuderia en vertrekt komende winter naar Maranello.

Tijdens de wintertest in Bahrein sprak Hamilton voor het eerst over zijn overstap. Geciteerd door Motorsport vertelt Hamilton dat hij in zijn karttijd al groot fan was van Michael Schumacher, die toen voor Ferrari reed: "Ik groeide op in de hoogtijdagen van Michael Schumacher. We zaten allemaal in onze garages, we deden het scherm aan en we zagen iemand in een rode cockpit. Ik denk dat we ons allemaal hebben afgevraagd hoe het is om door al dat rood te worden omringd."

"Je kijkt naar de Italiaanse Grand Prix en je ziet die rode zee van Ferrari-fans op de tribune. Het team heeft in de laatste jaren geen grote successen geboekt, maar dat zag ik juist als een enorme uitdaging. Als kind speelde ik al Grand Prix 2 als Michael, dus het is echt een droom die uitkomt en ik kijk enorm naar uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS