Formule 1

Lewis Hamilton in extase na P2 in sprintrace China: "We waren snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 april 2024 04:51

Lewis Hamilton scoorde voor het eerst dit seizoen een positie in de top zes. De Mercedes-coureur eindigde de sprintrace in China op de tweede positie, nadat hij lange tijd op de eerste positie reed. Na tien ronden moest hij zijn meerdere erkennen in Max Verstappen, die voorbij schoot aan de Brit. Hamilton scoorde zeven punten in de sprintrace, voor de race stond zijn puntenaantal nog op slechts tien. De toekomstig Ferrari-coureur kon zijn geluk niet op.

Lewis Hamilton Max Verstappen

“Nǐ hǎo allemaal”, speelt Hamilton met het publiek na de sprintrace. “Ieder jaar dat ik hier kom is #TeamLH goed vertegenwoordigd op de tribune. Het was mijn beste resultaat in lange tijd. We konden nog niet met de Red Bulls vechten, maar we waren snel. De kwalificatie heeft ons parten gespeeld, maar als ik meer naar achteren was gestart, was het nog moeilijker geworden. Tijdens de sprint ben ik veel te weten gekomen over hoe de auto zich gedraagt. Dat is belangrijke informatie voor de race van morgen.”

Om 09.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie voor de Grand Prix. In de regen kwam Hamilton net te kort voor pole position voor de sprint, maar hij verwacht geen wonderen in China: “Alleen Red Bull was sneller, maar ook Ferrari, McLaren en waarschijnlijk Aston Martin staan in essentie nog voor ons. Ik denk dat we tijdens de kwalificatie niet voor de eerste rij kunnen vechten, maar ik hoop wel dat we er beter voor staan dan eerder dit seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS