Formule 1

Lewis Hamilton grapte in 2017 al tegen Piero Ferrari: “Als je twaalf maanden had gewacht…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 17:33

Lewis Hamilton schijnt weleens gegrapt te hebben om zich bij het team van Ferrari te voegen. Dit deed hij in 2017 bij vice-president Piero Ferrari, de buitenechtelijke zoon van Enzo Ferrari. Zeven jaar later kwam de ‘grap’ echt uit. Volgend jaar rijdt de zevenvoudig wereldkampioen bij het Italiaanse team.

Lewis Hamilton Ferrari Piero

Hamilton is altijd al gezien is peperdure sportauto’s. Zo zagen we hem in Pagani’s, Mercedessen, maar vooral is Ferrari’s. De Brit is altijd al fan geweest van het Italiaanse merk, Piero Ferrari erkent dit bij Quotidiano: "Misschien weet niet iedereen dat Lewis altijd gevoelig is geweest voor de fascinatie van het steigerende paard", begint Ferrari. “Hij is een klant van ons! Hij heeft de fabriek meer dan eens bezocht. Hij kwam als koper van onze auto's. Hij is niet alleen een snelheidsduivel. Hij heeft een oprechte liefde voor supercars. In zijn garage konden onze auto’s niet ontbreken. Eén in het bijzonder... de LaFerrari. Hamilton kwam naar Maranello om instructies te geven over het afstellen van de auto.”

Bij deze ontmoeting deed Hamilton een flinke ontboezeming: “Het was bij die gelegenheid dat we elkaar hartelijk begroetten. En hij zei iets tegen mij dat mij trof.” Sebastian Vettel had net zijn contract verleng, maar Hamilton grapte: “Als je twaalf maanden had gewacht, dan zou ik komen.”

Zeven jaar na dato is het verhaal alsnog rond als Hamilton vanaf 2025 rondrijdt in het rode overall.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS