Formule 1

Lewis Hamilton gewaarschuwd dat hij moet veranderen om bij Ferrari te passen: "Er zijn geen geheimen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2024 08:02

Lewis Hamilton waarschuwt dat hij zich zal moeten aanpassen om in te passen bij Ferrari in de aanloop naar het F1-seizoen van 2025.
Lewis Hamilton zal zich moeten schikken als hij zijn overstap naar Ferrari voor het F1-seizoen van 2025 tot een succes wil maken. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Hans Joachim-Stuck, die denkt dat het leven in Maranello een 'volledig nieuwe ervaring' zal zijn voor de Brit.

Lewis Hamilton #F1


Hamilton kondigde eerder deze maand aan dat hij Mercedes eind 2024 zal verlaten om zich voor meerdere jaren bij Ferrari te voegen. Deze overstap markeert het einde van Hamiltons lange en zeer succesvolle relatie met Mercedes, die tot nu toe bij al zijn 332 Grand Prix-starts de motoren heeft geleverd.

Stuck is benieuwd of Hamilton kan gedijen in de unieke, drukke sfeer bij Ferrari. "Maar ik ben benieuwd of hij overweg kan met het systeem van Ferrari, waar alles net iets anders werkt. Hamilton zal deze stap beloond zien met zijn salaris, en dat verdient hij. Maar nu moet hij zich schikken. Dat is iets wat hij zeker niet gewend is."

Toen hem werd verteld dat coureurs die voor Ferrari racen vaak een legendarische status bereiken, grapte Stuck: "Zelfs meer dan wanneer je ergens anders zeven keer wereldkampioen zou worden. Maar de Scuderia werkt anders dan Red Bull of Mercedes. Je bent daar niet de grote persoonlijkheid die je kunt zijn zoals bij andere raceteams."

"Hamilton zal zich moeten schikken. Ferrari is Italië. De pers is compleet anders, ze lichten elk klein detail uit, er zijn geen geheimen. Het wordt een volledig nieuwe ervaring voor Hamilton."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS