Formule 1

Lewis Hamilton getipt om kritieke Sebastian Vettel-fout bij Ferrari te vermijden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 februari 2024 18:02

Lewis Hamilton komt naar verluidt niet 'alleen' maar naar Ferrari om zijn carrière af te sluiten. Hij zal proberen te slagen waar een mede-wereldkampioen als Sebastian Vettel ooit faalde.

F1


Vettel won vier wereldkampioenschappen op rij met Red Bull tussen 2010-13, voordat hij in 2015 overstapte naar Ferrari. Dit was in een poging om bij Ferrari een legende te worden en een einde te maken aan de zeer lang aanhoudende titeldroogte, (sinds 2008).

Vettel verzekerde zich van zijn status als een van de meest succesvolle Ferrari-coureurs met 14 Grand Prix-overwinningen. Maar hij was nooit in staat om zijn titelaantal aan te vullen in Ferrari-rood. Dit is iets waarvan zevenvoudig wereldkampioen Hamilton zal hopen dat het uiteindelijk niet voor hem geldt. Volgens Formu1a.uno heeft Hamilton echter een belangrijk verschil met Vettels aanpak, want het is 'zeker' dat Hamilton 'niet alleen zal komen' bij de overstap van Mercedes naar Ferrari.

De publicatie meldt dat Ferrari Hamilton een plezier wil doen en 'de deuren wil openen' om figuren te 'verwelkomen' die hem willen volgen van Ferrari naar Mercedes. Voormalig Mercedes performance director Loïc Serra en hun hoofd trackside performance Riccardo Musconi werden onlangs in verband gebracht met het spiegelen van zijn teamwissel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS