Formule 1

Lewis Hamilton 'exit-theorie' geopperd na optimistisch commentaar ondanks slechte start F1 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 14:55

Lewis Hamilton verklaarde na afloop van de Grand Prix van Australië dat hij zich 'best goed' voelde en voormalig McLaren-monteur Marc Priestley denkt dat dat komt omdat de Brit 2024 heeft afgeschreven en weet dat hij een 'exit' heeft bij Mercedes. Het kampioenschap van dit jaar is Hamiltons twaalfde en laatste seizoen voor de Silver Arrows. Hamilton vertrekt volgend jaar naar Ferrari nadat hij een meerjarig contract heeft getekend.

Lewis Hamilton sneaky F1


Het lijkt echter niet de afscheidstournee te worden waar Hamilton en Mercedes op hadden gehoopt. Hamilton heeft slechts acht punten gescoord in de eerste drie races en dat is officieel zijn slechtste start ooit van een Formule 1-seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen verliet Australië, waar hij twee keer won, zonder ook maar één punt na een motorstoring.

Toch antwoordde hij op de vraag hoe hij zich na de race voelde: "Verrassend genoeg voel ik me best goed. Ik probeer de dingen in perspectief te houden, weet je, dit kon zoveel erger zijn."

Priestley gelooft dat Hamiltons 'objectieve' benadering komt doordat hij weet dat hij een 'exit out' heeft bij Mercedes dankzij zijn overstap naar Ferrari. "Het grotere probleem zijn de inconsistenties die ze vinden in deze auto, ze zijn een beetje de weg kwijt. Ze weten niet meer waar ze het mee moeten doen", vertelde hij de BBC-podcast Chequered Flag. "Maar is dat niet precies hetzelfde verhaal dat we de afgelopen twee jaar hebben gehoord?"

"Ze zijn nu overgestapt op een meer bekend concept, veel meer in lijn met alle anderen. En ze zijn de weg kwijt. Dit is dus echt een moeilijke situatie. Als je Lewis Hamilton bent, heb je tenminste een uitweg, je weet dat er een overstap naar Ferrari aankomt aan het einde van dit jaar. Misschien verklaart dat waarom hij een beetje objectief is over dit alles, hoe hij niet zo wanhopig is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS