Formule 1

Lewis Hamilton en Ferrari gewaarschuwd dat persoonlijkheden 'niet bij elkaar passen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2024 10:59

Sebastian Vettels broer Fabianheeft zijn twijfels over de combinatie Lewis Hamilton en Ferrari, omdat hij vindt dat ze 'niet echt bij elkaar passen'.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Na jaren van speculatie werd in de aanloop naar het seizoen 2024 de historische deal aangekondigd dat Hamilton volgend jaar Ferrari-coureur wordt en Carlos Sainz vervangt als teamgenoot van Charles Leclerc.

Hamilton zal proberen te doen wat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel niet voor elkaar kreeg toen hij Red Bull verruilde voor Ferrari: de titel naar Maranello brengen. Ferrari's meest recente titel is de constructeurstitel van 2008.

De broer van Vettel denkt echter dat Hamilton en Ferrari eerder een persoonlijkheidsbotsing zijn dan een perfecte match. "De persoonlijkheid van Lewis en het team van Ferrari, zoals ik dat als volger van Seb heb ervaren, passen niet echt bij elkaar", zei Fabian op Sky. "Ik twijfel niet aan een bepaald verlangen, de aantrekkingskracht en zijn capaciteiten, maar het zou niet passen. Sebastian is destijds met een ander doel vertrokken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS