Formule 1

Legendarische groengele 3.5 liter V8 Benetton Ford van Michael Schumacher komt naar TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 14:24

Benetton Ford B192 F1 van Michael Schumacher komt naar de TABAC CLASSIC GP 13-15 SEPTEMBER 2024 op het TT CIRCUIT ASSEN! ‘The Force F1 Legends’ brengt legendarische F1-bolides in de ‘Cathedral of Speed’! Tijdens de TABAC Classic GP, 13 tot en met 15 september op TT Circuit Assen in Drenthe, komt ‘The Force F1 Legends’ in actie met enkele legendarische Formule 1-bolides. De ‘Cathedral of Speed’, zoals het TT-circuit van Assen internationaal bekend staat, is hiermee de laatste toevoeging aan een lijst met iconische auto- en motorsportlocaties waarop The Force in actie komt zoals Imola, Silverstone, Goodwood en Brands Hatch.

groengele 3.5 liter V8 Benetton Ford won Michael Schumacher


'The Force": Historic European Formula One Race Car Entrants
‘The Force’, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, staat voor‘The Historic European Formula One Race Car Entrants’. De organisatie voor eigenaren van Formule 1-auto’s vanaf bouwjaar 1980 werd opgericht door Lorina en David McLaughlin.Als coureur racete Lorina in haar jonge jaren in de Formule Ford tegen latere F1-sterren als James Hunt en Alan Jones. Na diverse successen behaald te hebben in het ‘clubracen’, besloten Lorina en haar man David zich toe te leggen op het verzamelen en behouden van beroemde, in Europa ontwikkelde Formule 1-auto’s. Force organiseert demonstraties en evenementen over de hele wereld met legendarische bolides als de kampioenschapswinnende McLaren M23 van James Hunt en de Benetton B192 waarmee Michael Schumacher zijn eerste race won.

Ex-Michael Schumacher Benetton B192
De B192 F1 wordt tijdens demonstraties daadwerkelijk bestuurd door Lorina McLaughlin. In de kenmerkende groengele 3.5 liter V8 Benetton Ford won Michael Schumacher in 1992 zijn eerste F1 Grand Prix. Het was meteen de eerste overwinning voor een Duitse coureur in de Formule 1 sinds Jochen Mass in 1975. ‘Schumi’ eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap, achter het Willamsduo Nigel Mansell en Riccardo Patrese. De Benetton B192 stond aan de basis van het succes van de zevenvoudig wereldkampioen en kan daarom met recht een legendarische Formule 1-bolide worden genoemd.

Benetton Michael Schumacher F1


De derde editie van de TABAC Classic GP vindt plaats van 13 tot en met 15 september en presenteert ook dit jaar een vol programma aanraces en demonstraties met historische racewagens en motoren op het wereldberoemde TT Circuit Assen.

Dankzij de steun van TABAC fragrances & shaving, al ruim 60 jaar een bekende naam in persoonlijke verzorging voor mannen, markeert de TABAC Classic GP Assen de terugkeer van revolutionaire racers in de ‘Cathedral of Speed’. Raadpleeg voor meer info: www.tabacclassicgp.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS