Formule 1

Laurent Mekies teambaas Racing Bulls baalt van uitvalbeurten en richt blik op GP van Miami

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 24 april 2024 05:04

Na vijf jaar keerde de Grand Prix van China terug op de Formule 1 kalender. Op het Shanghai International Circuit werd een weekend volgens het sprintformat afgewerkt. Na het behaalde punt in de vorige race, op het circuit van Suzuka in Japan, kon Laurent Mekies (teambaas van VISA Cash App RB) dit weekend helaas geen punten bijschrijven voor zijn team. Zowel Daniel Ricciardo als Yuki Tsunoda moesten, na incidenten met respectievelijk Stroll en Magnussen, de strijd staken.

Daniel Ricciardo

Mekies evalueerde het weekend in China als volgt: “Het is een teleurstellende zondag voor ons, waarbij beide auto’s uit de race werden gehaald vanwege afzonderlijke incidenten waar onze coureurs niets aan konden doen. Het is pijnlijk, maar we hebben geen andere keuze dan het te accepteren en verder te gaan. Positief is dat, ook al was het weekend traag begonnen, iedereen heel hard heeft gewerkt om voldoende tempo te herstellen om weer voor P10 te kunnen strijden."

"Daniel reed het hele weekend zeer sterk, toen hij met Lewis vocht vlak voordat de Safety Car uitkwam. Het was een lastiger weekend voor Yuki. Het zal altijd moeilijk zijn om hier voor de eerste keer te rijden tijdens een sprintweekend, maar hij bleef hard vechten en reed een goede race waarin hij veel posities goedmaakte. We zullen ons hergroeperen met Daniel, Yuki en het hele team in Faenza en Bicester om samen het weekend te analyseren. En we zullen sterker terugkomen in Miami voor nog een ultraspannend gevecht, en hopelijk een minder frustrerende zondag!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS