Formule 1

Laurent Mekies is 1 januari de nieuwe teambaas van Racing Bulls: "Het komt neer op het vinden van geweldige mensen"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2023 13:02

Franz Tost zal met ingang van 1 januari 2024 niet meer de scepter zwaaien bij AlphaTauri. Zijn opvolger is Laurent Mekies, een ervaren man en afkomstig van Ferrari. De Fransman gaat rapporteren aan Peter Bayer, eveneens een nieuweling in de rol van CEO sinds begin 2023. En de andere, grote verandring bij hget team uit Faenza is de naamswijziging. Het team zal voortaan als Racing Bulls door het leven gaan.

Laurent_Mekies_en_Frederic_Vasseur
Laurent Mekies en Frederic Vasseur

“In het begin, toen ik besefte dat ik al die maanden zou moeten wachten, was het een beetje frustrerend, omdat je er meteen in wilt duiken en nadenken over hoe je een bijdrage kunt leveren en jouw bijdrage kunt leveren ”, aldus Mekies, die vervolgt: “Maar de waarheid is dat als je meteen van de ene baan naar de andere springt, je waarschijnlijk meteen verstrikt raakt in de intensiteit van de agenda, de dagelijkse beslissingen die je moet nemen. Het was dus een groot geluk dat ik een stapje terug kon doen, misschien naar het grote geheel kon kijken, de kans kreeg om na te denken over hoe ik veel dingen moest doen. Het kan allemaal neerkomen op het vinden van geweldige mensen.”

Het zal duidelijk zijn dat het bekleden van een functie met grote verantwoordelijkheid als die van teambaas een heel andere uitdaging zal zijn, maar Mekies zal kunnen rekenen op een uiterst deskundige collega als Peter Bayer, en op de voortdurende steun van moederbedrijf Red Bull. Naast de opschudding die de topposities beïnvloedde, zal het Faenza-team de derde rebranding in zijn geschiedenis ondergaan, nadat het in 2020 al zijn identiteit had veranderd van Toro Rosso naar AlphaTauri. Er wordt ook verwacht dat grote sponsors zullen bijdragen aan het nieuwe project, waarbij Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda klaarstaan om in 2024 belangrijke hoofdrolspelers te worden.

Laurent_Mekies_R_en_Mattia_Binotto_LLaurent Mekies en Mattia BinottoBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS