Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Laurens de Wit ook in Assen niet te stoppen in Ford Fiesta Sprint Cup: "Echt een top team!”

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2021 02:29

Assen – Er staat dit seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup geen maat op Laurens de Wit. De 31-jarige coureur uit Waddinxveen won de eerste vier races in Zandvoort en Zolder en afgelopen weekend kwam er opnieuw een overwinning bij tijdens de Jack’s Racing Days in Assen. Het evenement stond jaren bekend als de Gamma Racing Days en trok 45.000 racefans naar het TT Circuit. In de tweede race scoorde De Wit veel punten met de tweede plaats. Al met al deed hij uitstekende zaken voor het All Star-klassement.

Laurens de Wit blije gezichten na zege bij crew en coureur

De Wit kroonde zich al drie keer tot kampioen in het Nederlandse Senioren-klassement van de Ford Fiesta Sprint Cup. Dit jaar is het All Star-kampioenschap het grote doel en tot nu toe is hij hard op weg om dat te bewerkstelligen. De Wit rijdt in een auto die wordt gerund door studenten van het Technova Collega in Ede in samenwerking met Bas Koeten Racing en hij is vol lof over zijn team.

“Het is een heel mooi team. We hebben wat nieuwe jongens erbij en zij worden opgeleid door de oudere studenten. Die vinden het soms lastig om taken uit handen te geven, maar dat wordt ze toch opgedragen. De nieuwe jongens kunnen zo ook instromen en we zijn nu met tien man sterk. Ze hebben nog geen enkele steek laten vallen, ongelofelijk. In het begin zeiden ze tegen me ‘het is een studententeam, het kan een keer fout gaan’, maar dat is nog niet gebeurd. Ze zijn een keer een dopje vergeten dat totaal onbelangrijk was en daar balen ze dan al enorm van. Echt een top team!”

Laurens de Wit wint op Assen

De Wit was de snelste in de trainingen en ook tijdens de kwalificatie was hij in 2:04.029 de snelste coureur. Als klassementsleider wist de coureur uit Waddinxveen dat er naar hem gekeken wordt. “Ik had vroeg in de kwalificatie de snelste tijd in handen. Mijn tijd was oké, maar ik had het gevoel dat er nog wel meer in zat. Om me heen zaten de nummers twee en drie. Ik kon zien of ze gingen aanzetten of niet, maar eigenlijk wilde niemand de ander een slipstream geven. Ik speelde dat spelletje gewoon mee, want ik had de snelste tijd in handen. Als zij hun ronde afbreken, hoef ik ook niet verder te gaan. Ik ben leider in het kampioenschap en je ziet dat veel anderen je dan opzoeken op de baan. Maar ik krijg het zeker niet cadeau.”

Vlak voor de start van de eerste race op zaterdag begon het hard te regenen in Assen. Het zorgde voor zeer lastige omstandigheden in een race die met reversed grid werd gestart. Polesitter De Wit moest dus van achteren komen. “Voor mijn race had ik al zitten kijken naar de race van de BMW M2 Cup. Ook daar viel voor de start regen, maar ontstond al snel een droge lijn. We kozen voor slicks en dat was een goede keuze. Op sommige plekken was het echt wel glad, maar ik had er wel vertrouwen in en was de snelste coureur op de baan. Zeker toen het nog nat was, kon ik snel naar voren rijden.”

“Tijdens de race kwam een safety car in de baan en op dat moment reed ik al op P3. Niet veel later kon ik de tweede plaats overnemen en zat ik een aantal ronden achter Milan de Laet. Hij was snel op het rechte stuk, maar ik was duidelijk sneller in de GT Chicane. Twee ronden achter elkaar zag ik dat ik daar sneller was en een ronde later heb ik hem ingehaald. Daarna raakte Milan in gevecht met de nummer 3, waardoor ik niet meer onder druk kwam te staan.”

Laurens de Wit

Tijdens de tweede race op zondag reden de Fiesta’s samen met de Mazda MX-5 Cup. De Wit wist hij al snel een gaatje te slaan, maar een safety car bracht het veld weer dicht bij elkaar. “Ik wist dat het daarna lastig zou worden. Ik zat achter de laatste Mazda en moest even van mijn gas af. Ze zaten heel dicht achter me en na de herstart viel ik terug naar de vierde plaats. Gelukkig kon ik er nog twee inhalen, maar als je lang op kop hebt gelegen, wil je natuurlijk graag winnen. In het kampioenschap ben ik verder uitgelopen, dus ik kan gewoon heel tevreden zijn.”

Laurens de Wit wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Fan Dutch, Bas Koeten Racing en Technova. Verder wil hij speciaal zijn familie en de hele crew bedanken voor hun support en geweldige inzet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS