Autosport NL • TDC

Las Mora Ladies stijlvol naar beste seizoensprestatie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2011 11:50 • Print artikel

ZANDVOORT – Het seizoen afsluiten met een mooi resultaat, dat was wat Liesette Braams en Paulien Zwart voor ogen hadden toen ze afgelopen weekeinde richting Zandvoort trokken. Even leek het een moeilijk weekeinde te gaan worden, maar op zondag kwam alles toch nog goed en scoorden de Las Moras Ladies hun beste resultaat van het seizoen. Na een goede kwalificatie en een mindere eerste race wist het duo de Techno Marine by Equipe Verschuur BMW naar de vierde plaats te rijden.

Na het buitenlandse avontuur op een regenachtige circuit van Spa-Franchorchamps keken de dames weer uit naar het vertrouwde circuit van Zandvoort en Zwart begon vrijdag aan de twintig minuten durende kwalificatiesessie. Na vier ronden zette ze een tijd van 2.05.138 op de klokken en deze tijd was goed voor de zevende plaats op de startgrid. Geen slechte uitgangspositie voor een mooi resultaat.

Toch bracht de eerste race op zaterdag niet wat de dames verwacht hadden. Zwart nam de start voor haar rekening, maar kon niet echt snelle tijden rijden en ook het stukje geluk ontbrak. De pitstop, die het hele seizoen bijna perfect was, ging mis en hier verloren de Las Moras Ladies wat tijd mee. Zwart had de BMW op de negende plaats binnengebracht en ook Braams kon niet echt een vuist maken tijdens haar stint. De Techno Marine by Equipe Verschuur equipe finishte dan ook op een wat teleurstellende elfde plaats.

Vol goede moed ging Braams op zondagmiddag de tweede race in. Het team had oude banden gemonteerd en dat bleek veel beter te werken. Zij had een goede start en wist haar elfde plaats vast te houden. Bijna ging het mis toen er een equipe buiten de baan terecht kwam en weer de baan op schoot. Braams kon de auto ternauwernood ontwijken en schoof door naar de 10de plaats. Door deze manoeuvre verloor ze de aansluiting met het groepje voor haar, maar toen in de Luyendijkbocht de turbo van de auto van Eq. Morien/de Groot plofte moest er een safetycar aan te pas komen om de vloeistof op de baan op te ruimen. Braams schoof door naar de negende plaats en had vanwege de safetycar de aansluiting weer te pakken.

Braams kwam na elf ronden als achtste binnen en gaf het stuur over aan Zwart. De pitstop was weer niet perfect en opnieuw lieten de dames wat tijd liggen. Zwart kwam als achtste door en zat vlak achter Eq. Bouhuys/van Os welke ze niet veel later voorbij ging. Zwart reed snelle tijden en kwam steeds dichterbij aan Eq. Wilschut. Ronde na ronde liep de Las Moras BMW in op haar voorganger, maar op de finish kwam ze net twee tienden van een seconde tekort. De Las Moras Ladies werden als vijfde afgevlagd en als Eq. Zumbrink/Kool nog bestraft wordt met een tijdstraf schuiven de dames door naar de vierde plaats en sluiten ze de laatste race van het seizoen in stijl af.

Braams: “Het was een super afsluiting van een enorm leuk jaar. De auto was goed en ik heb vooral de tweede race erg lekker gereden. We zijn gestart op oudere banden omdat we wisten dat de auto daar lekkerder door reed, zeker als er al veel rubber op de baan ligt. Ik had na de start nog bijna een aanrijding doordat er een auto de baan op schoot, maar ik koos de juiste kant en kon hem net ontwijken. Hierdoor verloor ik wel een beetje de aansluiting, maar die kreeg ik weer terug toen de safetycar op de baan kwam vanwege de ontplofte turbo van Morien. De pitstops waren dit weekend niet onze sterkste kant en hierdoor verloren we helaas wat tijd, maar ik heb heerlijk gereden en ben blij met de vierde plaats. Ik heb echt een heel leuk jaar met Paulien achter de rug en heb er niet alleen een teammaatje, maar ook een vriendin bij gekregen. Ik wil Paulien dan ook erg bedanken voor de leuke tijd.”

Zwart: “Ik heb echt een lekker weekend gehad al was de eerste race niet echt om over naar huis te schrijven. De kwalificatie ging best goed, maar in de race gingen we niet zo hard als gehoopt. Gelukkig hebben we dat in de tweede race goed gemaakt en een mooie vierde plaats gepakt. Het was op het einde nog wel spannend want ik zat echt op de bumper van Renate Wilschut. Ik kon het gat goed dichtrijden, maar kwam net een rondje of twee tekort om haar te pakken ander waren we zelfs nog op het podium geëindigd. Ik heb echt een superleuk jaar gehad met Liesette al bleven de resultaten een beetje uit. Ik wil Liesette en het team dan ook bedanken voor de leuke tijden die we hebben gehad.”

Uitslag Toerwagen Diesel Cup – Finaleraces Zandvoort:

Race 1
1. Eq. Morien/de Groot VW Golf TDI 35 ronden
2. Jeroen Dik VW Golf TDI +1.836
3. Eq. Kool/Zumbrink BMW 120d +3.636
11. Eq. Braams/Zwart BMW 123d +40.513

Race 2
1. Rob Severs BMW 320d 22 ronden
2. Eq. V. Rijswick/L’Ortye BMW 120d +9.024
3. Frank+Renate Wilschut BMW 120d +9.766
4. Eq. Braams/Zwart BMW 123d +9.906

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS