Formule 1

Lando Norris verrast zichzelf met P2: "Totaal geen podium verwacht vandaag"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2024 09:35

Lando Norris kwam in China uitstekend voor de dag en finishte achter Max Verstappen op de tweede positie. De McLaren-coureur profiteerde optimaal van de safety car, maar had ook de snelheid om Sergio Perez en beide Ferrari's achter zich te houden. Norris had zo'n sterke race zelf niet zien aankomen.

Lando Norris


"Ik ben echt verrast, dus ik ben heel blij", vertelde Norris in het interview op de baan. "Ik ben blij voor het hele team, ze hebben het echt verdiend. De pitstops waren goed en alles pakte heel goed uit vandaag."

"Ik weet niet waarom, maar zo'n race had ik echt niet verwacht. Het voelde steeds comfortabeler en ik kon de banden heel goed managen. Dat ging makkelijker dan gisteren tijdens de sprintrace. Ik kon pushen, de auto voelde geweldig en het voelde heel comfortabel. Dit was een goede dag, we scoren goede punten en weer een podium. Ik ben heel blij!"

Norris was verrast door meerdere dingen. "Door het gebrek aan snelheid bij Ferrari, maar ook door onze eigen snelheid. We konden ons meten met een Red Bull en dat was verrassend. Ik had totaal geen podium verwacht vandaag. Ik had alles klaargemaakt om vroeg naar huis te gaan, dus dit is een welkome verrassing. Het laat zien dat het harde werken van het team zich uitbetaalt. Ik had gewed dat we 35 seconden achter Ferrari zouden finishen, daar zat ik enorm mis. Maar ik ben heel blij dat deze weddenschap zo slecht heeft uitgepakt. Dit was een mooie dag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS