Formule 1

Lando Norris ontkracht safety car-theorie en geeft McLarens 'verkeerde call' de schuld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2024 07:01

McLarens Lando Norris zei dat hij en het team de 'verkeerde beslissing' hadden genomen tijdens de Grand Prix van Canada en is van mening dat zij een overwinning hebben verspeeld. De McLaren-coureur klom van P3 naar P2, maar leek gedurende de race meerdere keren op koers om nog een stapje beter te gaan, om vervolgens achter Max Verstappen te eindigen.

Lando Norris McLaren F1


Norris, die in de laatste zeven races vijf keer op het podium is geëindigd, vindt dat hij in Montreal had moeten winnen. “Dat deden we niet, dus dat is frustrerend”, zei hij. "We hadden de snelheid, maar niet op een droge baan aan het einde van de race. Het maakte niet zoveel uit. We hebben het als team niet goed of niet goed genoeg gedaan met de timing van het opzoeken van de pits.”

“Wanneer we dat wel goed hadden gedaan, waren niet vast te komen zitten achter de safety car. Het was geen geluk of pech, het was niet hetzelfde als in Miami. Dit was gewoon een verkeerde beslissing van mij en het team en dat is iets wat we later zullen bespreken."

Maar ondanks zijn frustraties was Norris in ieder geval optimistisch over het feit dat ze niet langer tevreden waren met de tweede plaats en dat winnen altijd het doel zou moeten zijn. “En dat hebben we niet gedaan, dus dat is frustrerend, maar een zware race en toch als tweede eindigen terwijl het erger kon, is nog steeds een goed resultaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS