Formule 1

Lando Norris is gewaarschuwd dat hij niet dezelfde fout maakt die Fernando Alonso 'zo vaak' heeft gemaakt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2023 04:02

SINGAPORE - Geruchten dat Lando Norris McLaren zou kunnen verlaten voor een ander team hebben ertoe geleid dat voormalig F1-coureur David Kennedy hem heeft gewaarschuwd. De Britse coureur heeft een langetermijncontract bij het team uit Woking waardoor hij tot 2025 bij het team zal blijven. McLaren CEO Zak Brown heeft duidelijk gemaakt dat zijn contract geen ontsnappingsclausules bevat.

#formule1Max Verstappen en Lando Norris F1


Met een reële kans op podiumplaatsen als het huidige seizoen de eindfase ingaat, gelooft voormalig Le Mans-winnaar en F1-coureur David Kennedy dat Norris' timing verkeerd zou zijn als hij zou besluiten om nu ervandoor te gaan’ - zelfs als Red Bull hem een stoeltje aanbiedt.

"Je hebt het over één van de grootste teams die er zijn", zei de Ier in een interview. "Als hij het team nu verlaat... Hij weet dat McLaren in de lift zit."

Kennedy wees op het voorbeeld van de slechte timing van Fernando Alonso, de tweevoudig wereldkampioen die meermaals op het verkeerde moment overstapte naar een ander team. "We hebben Alonso zo vaak die fout zien maken - weggaan toen een team begon bij te draaien", zei hij. "Hij zou vele malen wereldkampioen zijn geweest als hij voet bij stuk had gehouden en had laten gebeuren wat er om hem heen gebeurde."

Nu McLaren meer dan tien jaar lang niet heeft meegedaan om het kampioenschap, gelooft Kennedy dat de laatste bouwstenen nu op hun plaats liggen om de voormalige reus van de F1 weer een echte titelconcurrent te laten worden.

"Gezien hun budget, hun achtergrond, hun ervaring en hun succes, hebben ze er buitensporig lang over gedaan om zover te komen", zei hij. "Er is een aantal echt slechte strategische beslissingen genomen, die op geen enkele manier verstandig waren. Nu lijken ze de brokstukken van die beslissingen te hebben opgeruimd en hebben ze de stukken op hun plaats gelegd om die auto te laten vliegen."

"Als McLaren blijft doen wat het doet, is er geen reden waarom het niet kan winnen en het die laatste stap niet kan maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS