Formule 1

Lando Norris geeft toe dat McLaren 'tekortschiet' nu team kritieke 'trade-off' zoekt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2024 09:45

Lando Norris zegt dat McLarens vrijdag in Monaco 'niet slecht was', maar hij gelooft dat er dit weekend één team te verslaan is in Monte Carlo.

Lando Norris McLaren F1


McLaren racet in Monaco na twee zeer sterke weekenden waarin de MCL38 misschien wel de snelste auto van allemaal was na de upgrades die in Miami werden geïntroduceerd. Maar Lando Norris vindt dat zijn auto een beetje tekortschiet in vergelijking met Ferrari.

De Britse coureur, die drie weken geleden in Miami zijn eerste F1-zege behaalde, keek na afloop van de race terug op zijn vrijdag en toonde zich bezorgd over het tempo van Ferrari.

"We zien er goed uit, maar niet in de zin van snelheid”, zei Norris. "Onze vorm is helemaal niet slecht. Het is hier altijd lastig. Allereerst is het gewoon leuk om terug te zijn en hier te rijden, want het is net zo chaotisch als altijd en net zo typisch als altijd. We hadden een redelijke eerste dag. Wel missen we zeker nog wat snelheid ten opzichte van Charles en de Ferrari.”

"Misschien zijn de
Mercedessen ook erg snel. We moeten nog een beetje snelheid zien te vinden. Het wordt een moeilijke dag zaterdag, maar we doen mee in de strijd. Dat is het belangrijkste."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS