Formule 1

Lando Norris geeft openheid van zaken over diepe McLaren MCL38-zorgen in aanloop naar opener 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2024 09:01

Lando Norris zei tijdens de seizoensopener in Bahrein duidelijk 'nee' tegen de stelling dat McLaren dat Ferrari uitdaagt, laat staan Red Bull. Hij voelt een gebrek aan vooruitgang in het aanpakken van hun zwakke punten.

Lando Norris McLaren F1


Er hangt een groot gevoel van intrige rond McLaren in de aanloop naar het seizoen 2024. Dat heeft te maken met de manier waarop ze vorig jaar tijdens het seizoen omhoog schoten met een indrukwekkende reeks upgrades voor hun MCL60.

Norris was in een opgewekte bui voorafgaand aan de tests voor het voorseizoen en sprak over McLaren die voor het eerst sinds lange tijd weer met een goed gevoel aan een F1-seizoen begint. Nu is het veilig om te zeggen dat hij de verwachtingen naar beneden heeft bijgesteld na de drie testdagen in Bahrein.

Terwijl Max Verstappen van Red Bull het tempo bepaalde op dag 1, was het de beurt aan Ferrari om de tweede en laatste dag aan te voeren. Ferrari-teambaas Fred Vasseur zei dat ze zich op 'een andere planeet' bevonden wat betreft de verbetering van het bandenmanagement tijdens de racesimulaties.

Dus op de vraag van Ted Kravitz van Sky F1 in het kader van zijn programma 'Ted's Notebook' of McLaren de tijden van Ferrari kan evenaren, antwoordde Norris: 'Nee'.

Wat dacht je van ten minste een podiumplaats om McLarens seizoen in stijl van start te laten gaan? 'Nee', was opnieuw het duidelijke antwoord van Norris.

De 24-jarige coureur legde verder uit dat Bahrein 'nooit ons beste circuit is geweest'. Hij deed ook de zorgwekkende voorspelling dat de dominante kracht van 2023, Red Bull, hun buffer ten opzichte van de rest van het veld heeft 'vergroot' met hun nieuwste creatie, de RB20.

"Zelfs vorig jaar, toen we een goede auto hadden, waren er een paar races waarin we dicht bij Red Bull en Max zaten. Op dit moment hebben ze waarschijnlijk hun voorsprong op iedereen vergroot."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS