Formule 1

Lando Norris blij met de voortuitgang van McLaren: "Als we het seizoen net zo waren begonnen als..."

Uitgegeven door Peter Vader • 30 november 2023 13:24

McLaren heeft afgelopen seizoen grote stappen vooruit gemaakt. Lando Norris is dan ook best tevreden en zei erover: “We hebben de afgelopen vier, vijf, zes maanden al geleerd van de vooruitgang die we hebben geboekt, we hebben veel geleerd. Ik ben opgewonden omdat we eindelijk op de goede weg zijn en weten welke kant we op moeten. Ik wil het seizoen 2024 gewoon goed beginnen. Als we goed zouden kunnen starten in Bahrein, zal ik veel enthousiaster zijn.” De Brit zei dat McLaren “nog een paar puzzelstukjes in elkaar moet zetten”, maar dat hij blij is dat zijn team zich omhoog werkt.

McLaren_Lando_Norris

Het was best verbazingwekkend dat halverwege dit seizoen het team transformeerde van een tweederangs middenvelder naar een Top-3-uitdager. Dit jaar voltooide McLaren zijn organisatieverandering, zoals de in gebruik name van de nieuwe windtunnel. Ook in de personele bezetting veranderde er dingen. Rob Marshall verliet Red Bull en ging in Woking toezicht te houden op de techniek en het ontwerp. David Sanchez verliet Ferrari, om de doorontwikkeling van het McLaren-concept en zijn prestaties te begeleiden.

Red Bull, Mercedes en Aston Martin hebben allemaal interesse getoond in Lando Norris, maar zelf wil hij niets liever dan winnen met McLaren. “Ik ben erg opgewonden", zei Norris en vervolgde: “Als we het seizoen net zo waren begonnen zoals we halverwege 2023 waren met de upgrades, dan zouden we op de tweede plaats zijn geëindigd in zowel het constructeurskampioenschap als het rijderskampioenschap. Als het aan Lando Norris ligt dan blijft hij voorlopig gewoon voor McLaren rijden. Hij heeft veel vertrouwen in de toekomst van het oranje team uit Woking.

McLaren__GP_Las_Vegas_2023

McLaren_results_2023
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS