Formule 1

Lando Norris baalde van tegenvallende kwalificaties: "Veel op de simulator gezeten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 februari 2024 11:44

Lando Norris heeft de afgelopen winter gewerkt aan een consistentere pace tijdens de kwalificatie. De Britse McLaren-coureur heeft hiervoor veel uren doorgebracht op de McLaren-simulator in Woking.

Lando Norris

Norris heeft zichzelf vorig jaar meerdere keren wel kunnen vervloeken. Hij baalde er ontzettend van dat hij tijdens de kwalificaties soms kostbare tijd liet liggen, die hem ook direct enkele plekken kostte op de startgrid. Zo maakte hij onder andere tijdens de kwalificaties in Qatar en Brazilië fouten.

Norris geeft bij RaceFans aan dat deze fouten komend seizoen niet meer voor moeten komen: “Het zijn al verschillende dingen geweest, zowel wat betreft de manier waarop ik rijd als hoe ik werk bij het behalen van de prestaties tijdens de ronden,” begint Norris. “Deze eigenschappen en deze dingen begrijpen en ze vervolgens al op de proef stellen op de simulator en proberen ze te verbeteren.”

“Soms is het moeilijk om verschillende dingen te verbeteren, totdat je daadwerkelijk in de auto zit en het uitvoert, maar in de mate van wat ik kan – zelfs als het tegelijkertijd mentale dingen zijn, probeer ik op elk gebied te werken dat ik kan verbeteren het – ik zou zeggen dat ik het heb gedaan. Maar het is altijd weer een andere ervaring totdat je weer in de auto stapt en weer in dat moment zit, totdat je onder die druk en op die momenten echt kunt proberen dingen te proberen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS