Formule 1

Lance Stroll speelt de vermoorde onschuld: "Het incident werd veroorzaakt door iemand vooraan"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 april 2024 21:01

Lance Stroll speelde na de Grand Prix van China de vermoorde onschuld, terwijl iets verderop Daniel Ricciardo kookte van woede. Ricciardo riep 'fuck that guy' nadat hij van achteren was geschept door Stroll bij het oplijnen van de herstart na de safetycar-periode.

Lance Stroll

"We waren op weg naar een goed resultaat. De zachte banden hadden goed gepresteerd aan het begin van de race en ik maakte een paar cruciale inhaalacties om in de punten te klimmen. We hadden onze stop goed getimed onder de VSC en ik denk dat de negende plaats in zicht was", verwoordde Lance Stroll zich, die verder vond dat hij er geenschuld aan had. "Toen de Safety Car kwam, was er een kettingreactie waarbij alle auto's voor ons plotseling langzamer gingen rijden. Ik had niet genoeg tijd om te reageren en contact met Daniel [Ricciardo, red.] te vermijden. Het is frustrerend, omdat ik uiteindelijk een penalty kreeg, maar het incident werd veroorzaakt doordat iemand vooraan het peloton plotseling remde."

"Na de voorvleugelwissel lagen we laatste, wat betekende dat onze race effectief voorbij was. Het is jammer om de punten te verliezen, maar we hergroeperen ons met het oog op een nieuw Sprint-weekend in Miami."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS