Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE-UP: Twaalf Audi-coureurs en drie teams in de 24 uur van de Nürburgring + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 20 maart 2023 10:31

Audi Sport customer racing zal met de ervaring van drie Audi Sport Teams - Car Collection, Land en Scherer PHX - deelnemen aan de 24 uur van de Nürburgring 2023 om te strijden voor de zevende algemene overwinning. Twaalf Audi Sport-rijders zullen de Audi Sport Teams ondersteunen, evenals de extra privé GT3-inschrijvingen van klanten die de line-up versterken. De 51e editie van de race vindt plaats van 18 tot en met 21 mei 2023.

Audi Sport

"Met onze ervaren partners aan onze zijde staan we ook dit jaar weer sterk voor de race", zegt Chris Reinke, Hoofd Audi Sport customer racing. "Nadat we vorig jaar onze zesde algemene overwinning pakten, streven we ernaar om op de Groene Hel nog een hoofdstuk aan ons succesverhaal toe te voegen en de capaciteiten van de Audi R8 LMS te blijven bewijzen." Audi is de meest succesvolle fabrikant in het GT3-tijdperk van de 24 uur van de Nürburgring. De GT3-sportwagen van het merk met de vier ringen won de Endurance race in 2012, 2014, 2015, 2017, 2019 en 2022.

Het Scherer Sport PHX-team, dat bestaat uit Phoenix racing dat zijn krachten bundelt met partner Scherer, zal als Audi Sport Team Scherer PHX deelnemen aan de Endurance race in de Eifel. Vier sterren rijden voor het team in een Audi R8 LMS. De Belg Frédéric Vervisch, die de race in 2019 en 2022 won met Audi Sport Team Phoenix, voegt zich bij collega Audi Sport-coureurs de Italiaan Mattia Drudi en de Zwitser Ricardo Feller. Dennis Lind maakt de line-up van vier coureurs compleet. De jonge Deen heeft eerdere GT3-ervaring met Audi vanaf 2021, waaronder het besturen van een R8 LMS van Audi Sport tijdens de 24 uur van Spa dat jaar.

Een kwartet jongeren uit de rijders line-up van Audi Sport komt samen met Audi Sport Team Car Collection in actie. De Duitsers Luca Engstler en Dennis Marschall en de Belgische toerwagencoryfee Gilles Magnus krijgen gezelschap van de Oostenrijker Max Hofer, die dit jaar nieuw is in het rijdersbestand van Audi Sport. Het Car Collection Motorsport-team van Peter Schmidt is sinds 2019 een Audi Sport Team op de Nürburgring en eindigde twee keer in de algemene top drie voor Audi.

Winnaar van de race met Audi in 2017, Audi Sport Team Land van Wolfgang en Christian Land, neemt dit jaar met Audi deel aan de Nürburgring met een sterk trio Audi Sport-coureurs, waaronder twee voormalige tweevoudige winnaars. De Duitsers Christopher Haase (winnaar in 2012 en 2014) en Christopher Mies (2015 en 2017) rijden samen met de Zwitser Patric Niederhauser. Daarnaast zullen Audi Sport-coureurs Frank Stippler en Markus Winkelhock strategisch geplaatst zijn om de R8 LMS-inschrijvingen van klanten op de Nürburgring te ondersteunen.

De rijders en teams op de Nürburgring

Audi Sport Team Autocollectie
Luca Engstler/Max Hofer/Gilles Magnus/Dennis Marschall

Audi Sport Team Land
Christopher Haase/Christopher Mies/Patric Niederhauser

Audi Sport Team Scherer PHX
Mattia Drudi/Ricardo Feller/Dennis Lind/Frédéric Vervisch

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sportrijders

Audi Sport

Audi Sport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS