Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

LINE-UP: MP Motorsport maakt eerste coureur nieuwe Eurocup 3 bekend

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 februari 2023 15:04

Sebastian Øgaard uit Denemarken is de eerste coureur die straks voor MP Motorsport uitkomt in het nieuwe Eurocup-3-kampioenschap. Het team uit Westmaas behoort tot de teams die deelnemen aan de nieuwe opstapklasse tussen de Formule 4, het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) en de FIA Formule 3.

MP Motorsport Sebastian Øgaard uit Denemarken


Øgaard heeft al kennisgemaakt met zijn nieuwe team door deelname aan geselecteerde rondes van het Formula Regional Middle East Championship (FRMEC). Dit kampioenschap wordt momenteel verreden in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit. Die extra circuitervaring helpt de 19-jarige coureur uit Ejstrupholm om zich goed voor te bereiden op zijn seizoen in de nieuwe Eurocup-3-klasse.

“Het is een belangrijke stap in mijn carrière in de formuleauto’s om bij MP Motorsport te tekenen voor het eerste seizoen van de Eurocup-3”, aldus Øgaard. “MP is een van de grootste teams in de opstapklassen naar de Formule 1. Ik weet zeker dat hun ervaring mij gaat helpen in mijn ontwikkeling als coureur. We hebben inmiddels goed samengewerkt in FRMEC en dat geeft me het vertrouwen dat we in de Eurocup-3 goede kansen hebben.”

MP Motorsport


“We heten Sebastian graag welkom in ons Eurocup-3-team”, zei Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “In 2019 heeft hij al even F4 voor ons gereden. Twee jaar geleden bleek hij vervolgens een van onze sterkste tegenstanders in het Spaanse F4-kampioenschap. Sindsdien hebben we hem altijd in de gaten gehouden. Aan zijn snelheid hebben we nooit getwijfeld, dus we kijken ernaar uit om met hem samen te werken in een uitdagend eerste seizoen in de Eurocup-3.”

Øgaard combineerde in 2019 de karts en de formuleauto’s met deelprogramma's in de Deense en Spaanse F4-kampioenschappen. In het laatstgenoemde kampioenschap reed hij voor MP Motorsport. Øgaard ging in 2020 door in het Deense kampioenschap en werd daarin derde in de eindstand, ondanks het feit dat hij een ronde moest missen. In 2021 keerde de Deense tiener terug naar het Spaanse F4-kampioenschap, waar hij een sterke campagne afsloot met de tweede plaats. In 2022 verdeelde hij zijn seizoen tussen de Euroformula Open en FRECA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS