Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE-UP: Lynk - Co Cyan Racing selecteert zijn eerste twee coureurs voor TCR World Tour

Uitgegeven door Deni Volkers • 28 februari 2023 17:11

Meervoudig wereldkampioen toerwagens Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn eerste twee coureurs geselecteerd voor het eerste seizoen van de TCR World Tour. Thed Björk en Ma Qing Hua zullen in het nieuwe kampioenschap met twee van de vier Lynk & Co 03 TCR-racewagens van het team racen.

Lynk & Co Cyan Racing

"We zijn verheugd om Thed en Ma aan boord te hebben voor ons TCR World Tour-programma, twee van de beste toerwagencoureurs ter wereld. Hun uitgebreide ervaring zal cruciaal zijn voor ons programma nu we terugkeren naar een wereldwijd raceschema met circuits als Macau en Bathurst," aldus Fredrik Wahlén, Team Manager van Lynk & Co Cyan Racing.

Thed Björk begint dit jaar aan zijn 12e seizoen bij Cyan Racing, nadat hij in 2017 de wereldtitel en drie STCC-titels met het team heeft opgeëist. "Ik ben net zo gemotiveerd voor mijn 12e seizoen als voor mijn eerste! De TCR World Tour betekent voor mij een nieuwe vonk van motivatie om terug te keren naar de internationale circuits en het op te nemen tegen een nieuw type tegenstand. Ik denk dat dit me heel goed zal liggen. En ik kijk uit naar de voortzetting van mijn samenwerking met Ma, die volgens mij vorig jaar een indrukwekkend eerste seizoen bij ons heeft afgewerkt," aldus Thed Björk.

Voormalig Formule 1-testrijder en 2020 TCR China-kampioen Ma Qing Hua begint in 2023 aan zijn tweede seizoen bij Cyan Racing. "Ik ben echt trots en enthousiast om dit jaar weer een Lynk & Co Cyan Racing-coureur te zijn. Het is een fris seizoen met een ander format en nieuwe circuits, een zware uitdaging waar ik naar uitkijk. Ik ben blij dat ik weer teamgenoot ben van Thed, we hadden vorig jaar een goede samenwerking die ik graag verder wil ontwikkelen," aldus Ma Qing Hua.

De laatste twee coureurs van Lynk & Co Cyan Racing voor het TCR World Tour seizoen 2023 worden begin maart bekendgemaakt.

Lynk & Co Cyan Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS