Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

LINE-UP: Caio Collet en de Hollandse stoelendans: van MP Motorsport naar Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 januari 2023 21:01

Het Braziliaanse talent Caio Collet verhuist van het Nederlandse MP Motorsport naar het eveneens Nederlandse team Van Amersfoort Racing. Collet rijdt in 2023 zijn derde jaar in de FIA Formule 3 en is blij met zijn overstap naar het team uit Zeewolde.

Caio Collet

Collet won afgelopen seizoen twee sprintraces, die in Hongarije en op het circuit van Zandvoort. Naast de twee overwinningen scoorde hij één tweede positie en eindigde hij twee keer op de derde positie. De man uit Sao Paulo eindigde op de achtste positie in het klassement. Collet kan zijn kunsten laten zien naast teamgenoten Rafael Villagomez, die ook in 2022 bij VAR reed en GB3-coureur Tommy Smith.

De twintigjarige coureur kan niet wachten om zijn eerste meters in de VAR-kleuren te rijden: “Er komen spannende tijden aan, want ik ben extreem gemotiveerd om aan de slag te gaan bij Van Amersfoort Racing. Tijdens hun eerste jaar in de F3 heeft het team aan iedereen bewezen hoeveel potentieel ze hebben.”

“Ik heb veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. Ik heb de winterperiode effectief gebruikt en voel me klaar, meer dan ooit. Ik heb mezelf hoge doelen gesteld en het team is net zo gemotiveerd als ik om het maximale uit dit jaar te halen, dus laat de wedstrijden beginnen!"

Na zijn periode in de karts, waarin hij werd begeleid door Nicholas Todt, stoomde de Braziliaan in 2018 door naar de single seaters. Hij werd direct kampioen in het Frans Formule 4-kampioenschap en won zeven van de 21 races, hij eindigde slechts acht races niet op het podium. Hij reed hierna twee seizoenen in de Formule Renault Eurocup en werd in 2020 vice-kampioen.

Met een aardige staat van dienst begint hij aan zijn derde, en wellicht bepalende seizoen in de FIA F3. Rob Niessink, de grote baas bij VAR is enthousiast over de samenwerking met de Braziliaan: “Caio brengt waardevolle ervaring mee naar het team, wat ons zal helpen om in een nog hoger tempo te groeien dan vorig jaar. Het is duidelijk dat hij vastbesloten is om dit jaar sterk te presteren, en we als team ook. Onze motivatie is erg hoog, op zijn zachtst gezegd, en onze bemanning kijkt er erg naar uit om samen te werken met een ervaren coureur als Caio.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS