Formule 1

Kwinkslag Christian Horner over Toto Wolff in reactie op gewaagde Max Verstappen-claim

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2024 05:02

Mercedes-baas Toto Wolff beweert dat de titelstrijd in 2024 al voorbij is dankzijMax Verstappen, maar Christian Horner van Red Bull zei in een kwinkslag dat hij geleerd heeft niet veel waarde te hechten aan de woorden van Wolff.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Melbourne onthulde misschien wel het kleinste teken van kwetsbaarheid bij Red Bull, want Verstappens vroege uitvalbeurt met een remdefect opende de deur voor een 1-2-finish bij Ferrari. Vanaf dat moment waren alle ogen gericht op de Grand Prix van Japan om uit te vinden of Ferrari het tempo had gevonden om het gevecht met Red Bull aan te gaan.

Het resultaat was niet positief voor Ferrari en de andere teams, want Red Bull verzekerde zich van een plaats op de eerste startrij. Daaruit kwam hun derde 1-2-finish van het seizoen voort. Verstappen eiste de overwinning op voor Sergio Pérez op Suzuka. Wolff zwaaide met de witte vlag en de Mercedes-baas riep Verstappen uit tot viervoudig wereldkampioen met nog 20 races te gaan in 2024.

"Niemand kan Max dit jaar nog inhalen", vertelde Wolff de media in Japan. "Zijn rijgedrag en de auto zijn gewoon spectaculair. Ik kan zien hoe hij met de banden omgaat. Dit seizoen gaat er nu om wie het beste van de rest wordt. Dat is het gevecht, dat is alles. Hopelijk kunnen we de McLarens en de Ferrari's inhalen en vechten voor P2. Dit is wat het dit jaar is, en wat het vorig jaar was. Toen werden we tweede."

Horner was er echter terughoudend in om commentaar te geven op de uitspraken van Wolff, want hoewel hij zo'n vroege overgave niet kan begrijpen, grapte hij ook dat de ervaring hem heeft geleerd niet te luisteren naar wat Wolff zegt. "Het is erg vroeg om je jaar af te schrijven, er zijn nog 20 races te gaan”, zei Horner. "Maar ik heb geleerd om niet te veel te luisteren naar wat Toto door de jaren heen heeft gezegd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS