Kwalificatie NASCAR Whelen Euro Series prooi voor PK Carsport

Uitgegeven door Dirk Kempen • 15 juli 2017 11:10

De kwalificatie van de NASCAR Whelen Euro Series werd gedomineerd door het Belgische PK Carsport. De equipe uit het Vlaamse Zolder beheerst de eerste rij van de Elite 1 klasse. In de Elite 2 klasse veroverde Guillaume Dumarey, als nieuwkomer, de pole position. N

null
In de openingsfase van de Elite 1 kwalificatie was de jonge Stienes Longin het snelste. Richting het einde van de kwalificatie nam de regerend kampioen, Anthony Kumpen, de eerste plaats over. De snelste ronde was met 0:19.358 slechts 0.210 seconde sneller dan Stienes Longin. In totaal reed de top zes een ronde in minder dan twintig seconden. Succesvolle oval racer, Frédéric Gabillon, die vorig jaar één race in Venray won, kwalificeerde zich als derde. Op plaats vier start de leider in het kampioenschap Borja Garcia. Stienes Longin was erg tevreden met het resultaat. "De baan ligt me erg goed, vorig jaar won ik twee keer in de Elite 2." Nu doet de zoon van Bert Longin het erg goed in de Elite 1 klasse. "Ik start naast mijn teamgenoot, dus ik kan niet té agressief zijn. Het doel is vooral om geen plaats te verliezen."

null
De Elite 2 kwalificatie bracht de eerste schade van het weekeinde. Maciej Dreszer, bekend uit de Belgische BMW M235i Cup, ging té hard door de eerste bocht en belandde in de muur. PK Carsport rijder Guillaume Dumarey start de eerste Elite 2 race vanaf pole position. De snelle Belg reed samen met Felipe Rabello als enige een tijd onder de twintig seconden. Ulysse Delsaux start de race vanaf de derde plaats. Debutant Guillaume Dumarey was ook erg tevreden met zijn goede startplaats. "In april hebben we hier al eens getest, dat heeft ons echt geholpen." De Belgische rijder kon zich hierdoor goed focussen op snelle tijden. "Ik wist al waar de snelle lijn was, hopelijk blijven de langzame coureurs uit mijn baan!," grapte Dumarey.

Om 14:00 start de eerste NASCAR Whelen Euro Series race voor de Elite 1 klasse. De Elite 2 klasse rijdt de eerste race om 17:55. Beide races zijn live te volgen via de livestream.