Formule 1

Koning van Monaco, Charles Leclerc, weet wat hem te doen staat: “We moeten die overwinning binnenslepen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2024 15:30

Charles Leclerc flikt het opnieuw. Door de straten waar hij als kind naar school liep, pakte hij voor de derde keer in zijn carrière de pole position voor de Grand Prix van Monaco. De Monegask was onverslaanbaar in kwalificatie door zijn thuisstaat. Leclerc gaat voor de derde keer op jacht naar een zege door de straten van Monte Carlo.

Ferrari Charles Leclerc

“Het voelde goed. Het gevoel na een kwalificatie hier is altijd heel, heel speciaal. Dus ja, ik ben heel blij met mijn ronde. Ik ben zo enthousiast, het voelt echt heel goed”, begint Leclerc in gesprek met Le Mans-winnaar Loïc Duval.

“Maar toch weten we ook uit het verleden dat de kwalificatie niet alles is”, doelt hij op 2021. Destijds kon Leclerc niet van start gaan door versnellingsbak-problemen. Een jaar later zag hij de zege door een strategische blunder uit zijn handen glippen: “Hoeveel het ook helpt voor de race op zondag, we moeten alles samenbrengen en in de afgelopen jaren is dat niet gelukt. Maar we zijn een sterker team, we zitten in een betere positie en ik weet zeker dat we geweldige dingen kunnen bereiken. Een overwinning is natuurlijk het doel.”

Maar wat heeft Leclerc dan wél nodig om de race op zijn naam te schrijven? “Een goede start. En dan, als we dat doen, kan Carlos ook een goede start hebben en me volgen. Als we het voor elkaar krijgen om op de kopposities in te nemen, zou dat het perfecte scenario zijn. Maar wat er ook gebeurt, we moeten die overwinning hier thuis binnenslepen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS