Formule 1

Klagende Lewis Hamilton werd genegeerd door Mercedes: "Doe er alsjeblieft iets aan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 februari 2024 08:02

Lewis Hamilton herinnert zich het moment dat Mercedes vorig jaar tegen hem zei 'je hebt het mis' toen hij zijn zorgen uitte over de W14 van 2023. Vorig seizoen koos Mercedes ervoor om door te gaan met hun zero-pod concept op de W14, ondanks het feit dat Hamilton het jaar daarvoor slechts 1 Grand Prix won, George Russell P1 tijdens de Grand Prix van Brazilië in Hamiltons allereerste overwinningloze seizoen in de sport.

Lewis Hamilton F1 Ferrari


De Brit heeft nooit gezegd of dat een twistpunt voor Hamilton was, maar hij vertelde de BBC-podcast Chequered Flag na de openingsronde van het seizoen wel dat Mercedes 'niet luisterde' toen hij zijn zorgen over de auto uitte. In een vandaag verschenen clip uit het nieuwste seizoen van Netflix' Drive to Survive vertelt de zevenvoudig wereldkampioen hoe Mercedes hem de mond snoerde toen hij zijn mond open wilde doen.

"Ik herinner me dat ik klaagde bij het team en dat ik zoiets had van, kijk, we moeten deze veranderingen doorvoeren, anders is dit het traject dat we gaan afleggen en dit is waar we gaan eindigen'", zei hij. "Doe er alsjeblieft iets aan. Ik weet nog dat ze zeiden: we weten wat we doen, jullie hebben het mis'. Dat was zeker een interessant moment. Ik had zoiets van, okay ik doe een stapje terug, ik wil niet op iemands tenen gaan staan. Toen we aan het begin van het seizoen weer met elkaar spraken, zeiden ze 'oh, misschien had je wel gelijk'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS