Formule 1

Kimi Räikkönen opnieuw in actie in NASCAR Cup Series op Circuit of The Americas

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2023 12:15

Kimi Räikkönen maakt opnieuw een uitstapje naar de NASCAR. Over een kleine drie weken rijdt de Finse coureur mee over het Circuit of The Americas in de staat Texas. In de koningsklasse heeft de wereldkampioen vaak het podium aangedaan. In 2018 won hij er zijn laatste race in de Formule 1.

Kimi Raikkonen

In 2011 reed Räikkönen enkele races mee in de NASCAR Truck Series. Vorig jaar reed hij in de NASCAR Cup Series op het circuit van Watkins Glen. Hij reed een solide race, maar viel uit nadat hij bij een crash werd betrokken.

"Ik heb een fantastische tijd gehad in NASCAR", zei Räikkönen in de aankondiging van het team. “Er viel veel te leren in zeer korte tijd, maar iedereen was erg behulpzaam, de wedstrijd was een grote uitdaging. Deze keer mag ik racen op een baan die ik ken, dus er zal niet zo'n steile leercurve zijn. Ik wil plezier hebben, maar ook het beste uit onszelf halen.”

"Ik weet zeker dat er veel coureurs zijn die de kans willen hebben om NASCAR te proberen. Het is niet erg gemakkelijk, dus misschien opent het in de toekomst een aantal deuren voor meer kansen om te proberen meer Europeanen in de sport te krijgen." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS